Jumatate din satul Goruia inundat de o ploaie torentiala VIDEO

O ploaie puternică s-a abătut asupra comunei Goruia din Caraş Severin. În decurs de aproape o oră, a plouat torenţial, apa intrând din toate părţile în curţile şi de aici mai departe în case, pivniţe şi gospodării. Dar ce era mai rău a urmat abia după oprirea ploii: apa strânsă de pe versanţi s-a revărsat peste sat. Din cauza debitului mare, albia pârâului Ogăşel s-a înfundat şi apa a inundat mai multe gospodării şi grădini. În total, peste 40 de case.

Oamenii au ieşit cu lopeţile şi sapele şi au încercat să decolmateze albia pârului. În faţa porţilor au fost puşi saci cu nisip sau din scânduri au fost ridicate mici zăgazuri care să îndrepte şuvoiul în altă direcţie.

Aşa cum a venit, după câteva ore, apa s-a retras, dar a lăsat în urma ei mai multe străzi pline de mâl şi mizerie, pivniţele oamenilor inundate şi, din nefericire, a înecat şi câteva păsări. Mai grav este că apa a culcat la pământ legumele din grădinile oamenilor.

În ajutorul oamenilor au venit poliţiştii şi pompierii militari de la Reşita. Localnicii spun cum a venit ploaia, că totul a fost foarte rapid și ce s-a întâmplat, că eja ploile i-au inundat de 3 ori până în prezent, că asta este voia lui Dumnezeu dacă autoritățile nu fac nimic. Viceprimarul Văcărescu Răzvan a fost singurul reprezentant al autoritatilor locale ce a putut fi vazut printre oameni, conducând tractorul primăriei sau dând la lopată alături de săteni.

Oameni au scos apa de prin curţi, pivniţe pline cu apă au fost golite cu ajutorul pompierilor militari. Sătenii si-au salvat animalele care cum au putut, le-au bagat prin case sau le-au dus la vecini. Din pacate, cateva zeci de pasari de curte au pierit înecate.

Comentarii

comentarii