ÎNVĂȚĂM SĂ NE FERIM DE PERICOLE – ACTIVITATE DE PREVENIRE LA SCOALA 7 DIN RESITA

La Şcoala Gimnazială Nr. 7 Reşiţa va avea loc azi activitate. ,,ÎNVĂȚĂM SĂ NE FERIM DE PERICOLE” – organizată cu ocazia Zilei Internaţionale pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale.

Acţiunea va fi derulată în parteneriat cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Semenic” al județului Caraș-Severin și cu Spitalul Județean de Urgență Reșița – Departament URGENȚE SMURD, fiind structurată în două părți. Pentru început, cca 100 de elevi ai Școlii Gimnaziale Nr. 7 Reșița vor urmări materiale educative, cu scopul de a afla cum trebuie să se comporte în situații pentru a limita sau pentru a evita anumite pericole la care pot fi expuși. În a doua parte a activității, elevii vor lua parte la un exercițiu de simulare în caz de cutremur, în curtea școlii fiind adusă pentru aplicație o autospecială de transport persoane și victime multiple.

Coordonatorii activității sunt colonel Braje Corina și sublocotenent Siclitaru Florin, din cadrul Serviciului Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților al ISU ”Semenic”, asistent-șef Mihaela Sîrbu, din partea Spitalului Județean de Urgență Reșița și cadrele didactice Ileana Pomoja, directorul unității școlare, Cristina Ardeleanu și Violeta Groza.

Comentarii

comentarii