7 milioane lei pentru spitalele din Reșița, Caransebeș și Oravița VIDEO

Reuniți în ședință extraordinară, consilierii județeni au aprobat alocarea sumei de 7 milioane lei, spitalelor din Reșița, Caransebeș și Oravița, bani ce au fost alocați, la sfârșitul anului trecut, printr-o Hotărâre de Guvern.
„ A fost inițiată o Hotărâre de Guvern pentru cele trei spitale de către prefectul județului Caraș-Severin, Matei Lupu, și președintele CJ. Aceste proiecte de hotărâre au fost susținute de doamna deputat Luminița Jivan în ședința de Guvern din 21 decembrie 2018, când au fost aprobate sumele destinate celor trei spitale. Au fost 4 milioane lei pentru spitalul din Reșița, 2 milioane pentru spitalul din Caransebeș și un milion lei pentru cel din Oravița”, a declarat președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu.

Ca urmare a faptului că Spitalul Județean de Urgență Reșița se află în subordinea Consiliului Județean Caraș-Severin, era necesar ca banii primiți cu această destinație, pentru plata arieratelor, să fie alocați de CJ către această unitate spitalicească.

Suma totală pe care a avut-o la dispoziție Spitalul Județean de Urgență Reșița pentru plata furnizorilor de medicamente a fost de patru milioane lei, veniți de la Guvern, și 650 mii lei, pe care CJ i-a dat la finele anului trecut.

În total, de la Guvernul României, la sfârșitul anului trecut au venit șapte milioane lei, bani necesari pentru cele trei spitale, care au înregistrat arierate de-a lungul timpului.

Comentarii

comentarii