La Resita vor circula din nou tramvaiele VIDEO

La Resita vor circula din nou tramvaiele. Municipiul Reșița va avea din nou tramvai. Primarul Reșiței, Ioan Popa, și directorul ADR Vest, Sorin Maxim, au semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Modernizarea transportului public electric și amenajarea infrastructurii de transport nemotorizat în municipiul Reșița – faza 1”.

Rezultatele proiectului vor fi: 3,7 km cale dublă de rulare pentru tramvai modernizată, un depou reabilitat și extins, șapte staţii de transport public construite, modernizate, reabilitate, mai bine de 27.000 m.p. platformă cale de rulare tramvai modernizată și peste 21.000 m.p. de spațiu verde. Proiectul prevede reabilitarea și modernizarea suprastructurii Podului Triaj, utilizat de tramvaie, în lungime de 228 metri.

Valoarea totală a proiectului este de aproape o sută de milioane lei. Proiectul beneficiază de finanțare prin Regio – Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020, Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de Investiții 4e, Obiectivul Specific 4.1 – Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

La Resita vor circula din nou tramvaiele. Proiectul este complementar cu alte proiecte depuse spre finanțare în cadrul Regio-POR 2014-2020, și anume: „Modernizarea transportului public electric și amenajarea infrastructurii de transport nemotorizat în municipiul Reșița – faza 2”, respectiv „Achiziție de mijloace de transport public – tramvaie electrice”, în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Comentarii

comentarii