Din cauza pestei porcine, Tiriac şi-a mutat vanatoare, de la Balc, la Ersig VIDEO

Tiriac şi-a mutat vanatoare, de la Balc, la Ersig. Din cauza pestei porcine, Tiriac şi-a mutat vanatoare, de la Balc, la Ersig. In jur de 200 de porci mistreți au fost împușcați de bogații lumii ieri și azi la Ersig.  După eșecul cu vânătoarea de la Balc din cauza pestei porcine, omul de afaceri Ion Țiriac, şi-a mutat celebrele partide de vânătoare la care participa milionarii Europei, din judeţul Bihor de la Balc, în județul Caraș Severin, la Ersig. În urmă cu vreo 10 ani, omul de afaceri a achiziţionat, de la controversatul prinț Paul, peste 700 de hectare de pădure unde a amenajat un domeniu de vânătoare. Altele aproape 300 de hectare le-a primit în concesiune de la Arhiepiscopia Clujului, așa că, acum vorbim de aproape 1000 de hectare de teren. Mai exact pădure veche de peste 100 de ani declarată rezervație naturală până în anul 1989.

 

 

Pădurea unde este amplasat complexul de vânătoare a aparținut statului până în 2009, când Tribunalul Caraș-Severin a decis să o restituie prințului Paul-Phillipe, cel care a considerat că proprietatea a aparținut Principesei Elisabeta. Paul susținea că este moștenitorul acesteia, fiind strănepot de frate. Mai departe, știți cu toții afacerile imobiliare curate și mai puțin curate ale prințului.

Prin decizia 207/R/30/2009, 704 de hectare din comună Vermeș erau scoase din proprietatea statului și oferiți prințului Paul. Romsilva, s-a opus acestei decizii, motivând printre altele că prințul nu a prezentat documentele oficiale, iar pe duplicate erau ștampile ale unui împrumut garantat cu această pădure, credit care nu a fost achitat. A existat și un litigiu și un proces pe rol privind această vânzare și retrocedare. Acum nu se mai vorbește nimic de această afacere. Trebuie spus că din start, Tiriac intră la categoria ,,cumpărător cu bună intenţie”, deci nu are nici un amestec în acest proces.

Discreţie maximă în jurul partidei de vânătoare de la Ersig. Domeniul este îngrădit şi accesul este interzis chiar de la intrarea pe drumul forestier şi nici sătenii din Ersig nu ştiu foarte multe detalii. Se pare că în acest an, tinerii din sat, nu au fost angajaţi să gonească vânatul, așa cum se întâmpla în fiecare an. Cu toate acestea, în apropierea satului, au fost auzite împuşcături.

 

 

Tiriac şi-a mutat vanatoare, de la Balc, la Ersig. Din cauza pestei porcine, Tiriac şi-a mutat vanatoare, de la Balc, la Ersig. În acest an, localnicii din comunele învecinate, nu au fost anunţați sau solicitați în vederea acordării vreunui sprijin. Sătenii spun că nu au fost solicitați, că au auzit de vânătoare din presă și că vecinătatea cu Tiriac nu le-a adus niciun beneficiu.

Una peste alta, până acum, comunitatea locală nu a avut nici un beneficiu din faptul că domeniul de vânătoare se afla în comuna lor. Țiriac, îşi plăteşte corect impozitele şi atât. Acum a angajat ca gonaci oameni aduși din județul Bistrița Năsăud.

Singurele autorităţi notificate au fost cele sanitar veterinare.

Partidele de vânătoare organizate de Ion Țiriac – adevărate masacre în lumea porcilor mistreți – au devenit faimoase în întreaga lume. În ultimii ani, datorită numelor celebre din mediul de afaceri european și mondial care participă la aceste acţiuni, România a ajuns pe pagina ziarelor și pe ecranele televizoarelor din întreaga lume. Aceştia au sosit încă de vineri cu curse private pe aeroportul din Timişoara. O parte sunt cazaţi la Buziaş, alţii la Timişoara. Personalul auxiliar a fost adus din alte județe, a fost cazat și la cabana din fosta făzănărie de la Ersig. Dovadă stau paznicul și porțile închise din capătul drumului forestier de acces spre cabană.

Oamenii din sat spun că pentru această partidă nu au mai fost angajaţi gonaci din sat ca în ați ani și că ar fi bine ca după analizele de laborator, carnea porcilor să fie donată azilelor de bătrâni şi caselor de copii din județ aşa cum a făcut Tiriac în alte dăți în județul Bihor. Numai că, de această dată, carnea mistreților va fi dusă într-un abator specializat din județul Sibiu unde vor fi preparate specialități din carne de mistreț. Destinația preparatelor, este un secret.

Din cauza pestei porcine, Titiac şi-a mutat vanatoare, de la Balc, la Ersig. Deci, cu ocazia acestei paride de vânătoare, județul Caraș Severin, nu va avea nimic de câștigat. Participanții la vânătoare, au fost preluați de la aeroport cu mașinile speciale și aduși direct la Ersig. Din cauza vitezei cu care au mers mașinile, dar și din cauza ceții, sunt slabe speranțe că aceștia să fi văzut ceva din frumusețile județului Caraș Severin în așa fel încât să se trezească în ei spiritul antreprenorial. În schimb, Țiriac va sta liniștit și își va număra banii, fiindcă toți participanții plătesc o taxă de participare. Și aceasta nu este deloc mică.

 

Tiriac şi-a mutat vanatoare, de la Balc, la Ersig. Din cauza pestei porcine, Tiriac şi-a mutat vanatoare, de la Balc, la Ersig. În cele două zile, au fost recoltați, adică împușcați, în jur de 200 de porci mistreți. O echipă de la DSV Caras Severin condusă de un medic, a recoltat probe pentru a fi analizate într-un laborator specializat.

 

Comentarii

comentarii

One thought on “Din cauza pestei porcine, Tiriac şi-a mutat vanatoare, de la Balc, la Ersig VIDEO

Comments are closed.