16.000 de lei amenzi aplicate și lemn confiscat în valoare de peste 31.000 de lei

16.000 de lei amenzi aplicate și lemn confiscat. În urma unor controale efectuate de polițiști împreună cu jandarmi și specialiști silvici, la 3 depozite de material lemnos din zona Oțelu Roșu și Anina-Oravița, în zilele de 20 și 22 ianuarie a.c., pentru neregulile constatate au fost aplicate sancțiuni contravenționale totale de 16.000 de lei și s-a confiscat peste 163 mc de material lemnos, în valoare de 31.400 de lei.

 

Astfel, în baza unor acțiuni comune, polițiști din cadrul Compartimentului Combaterea Delictelor Silvice și Secțiilor de Poliție Rurală 1, 2 și 8, împreună cu jandarmi și specialiști de la Garda Forestieră Județeană au efectuat 3 controale la depozite de material lemnos, ocazie cu care au constatat următoarele:

 

O societate comercială de pe raza comunei Marga a fost sancționată contravențional cu amendă de 6.000 de lei și confiscarea materialului lemnos, după ce în depozitul acesteia a fost găsită cantitatea de 21,64 mc lemn rotund specia fag, fără documente de proveniență legală.

 

16.000 de lei amenzi aplicate și lemn confiscat. În depozitul unei alte societăți din aceeași localitate nu a fost găsită cantitatea de peste 95 mc de material lemnos de diferite specii, care ar fi fost expediată fără documente care să ateste proveniența legală. Și în acest caz a fost aplicată o amendă de 10.000 de lei și măsura complementară a confiscării valorice a lemnului în valoare de peste 19.500 de lei.

 

O altă societate comercială din zona Oravița ar fi expediat peste 46 mc lemn foc de diferite specii, fără documente de proveniență legală. Și în acest caz s-a aplicat sancțiune contravențională și confiscarea valorică a lemnului.

 

16.000 de lei amenzi aplicate și lemn confiscat. Polițiștii efectuează și în perioada următoare astfel de activități de prevenire și combatere a ilegalităților în domeniul silvic.

Comentarii

comentarii