Voluntarii din Reşita confecţionează măşti sanitare pentru cei necăjiți, dar au nevoie de material VIDEO

Voluntarii din Reşita confecţionează măşti sanitare pentru cei necăjiți. Dacă ai o maşină de cusut pe care ne-o poţi împrumuta, te rugăm să ne contactezi la:  0723202756.  Venim noi să o ridicăm!” Așa suna pe facebook zilele trecute mesajul unor tineri din Reșița. Acum, mesajul s-a schimbat. Tinerii au mașini de cusut, au mână de lucru cu ajutorul voluntarilor asociației, dar și a unor reșițence inimoase. Alţi concitadini, s-au oferit ei să lucreze la domiciliile lor, să confecționeze măști, dar acum nu mai au materiale. Așa că, cine are materiale textile, bumbac în special, este rugat să sune la numărul de telefon de mai sus.

Acum când măștile sanitare au ajuns la prețuri astronomice și sunt o raritate, mulți cetățeni nu își permit să le cumpere. Membrii unei asociaţii din Reşita, Asociaţia Nevo Parudimos, nu vor să stea de-o parte acum când cu toții suntem în fața unui asemenea pericol. Ei au luat hotărârea de a confecționa cel puțin 5000 de măști medicale de protecție. Și au reușit. Cu banii rămași din alte proiecte, a fost achiziționat materialul necesar. Apoi, s-a trecut la treabă. Au confecționat chiar mai multe măști decât și-au pus în plan. Acestea vor fi împărțite celor ce nu-și permit să le cumpere, dar au nevoie de ele. Mai ales că trăiesc în zona defavorizate.

Lucrurile au mers și mai departe și o fabrică de confecţii din Reşita, a proiectat şi stanţat materialul gratuit şi deja toată lumea lucrează acum la confecţionat măşti de protecţie. Şi toată această activitate se face gratuit. Benevol. Pentru ajutorarea unor reşiţeni care nu au de unde procura măşti sau poate, nu au posibilitatea materială.

Pentru ca lucrurile să fie în ordine și din punct de vedere sanitar, la gata, măștile sunt dezinfectate prin călcare la o temperatură foarte înaltă, ambalate și apoi se aplică etichetă care să certifice acest lucru.

Comentarii

comentarii