Ai nevoie de un nou televizor? Ce spui de Samsung?

Perioada de izolare petrecută acasă ne-a convins pe mulți că avem nevoie de un televizor nou. Mai mare, mai bun, mai „mart”, dacă se poate. Și cum deciziile nu sunt ușor de luat, atunci când vine vorba de o achiziție pe termen lung, cei mai mulți merg la sigur. Vrei performanțe, atunci apelezi la notorietate. Și dacă vrei un televizor cu calități certificate și garantate, atunci apelezi la cei mai buni, nu?

Pe principiul „dacă atât de mulți oameni au ales asta, însemnă că nu au făcut-o chiar degeaba”, liderul dintr-un anumit domeniu atrage și mai mulți consumatori doar prin prisma acestui fapt: că e lider.

Nu ratati ofertele la Tv Samsung 4K de la eMAG

E și cazul televizoarelor. Vorbim de televizoare Samsung, evident, liderul pieței mondiale în materie de vânzări. Gigantul sud-coreean are și avantajul unei experiențe îndelungate în domeniu, dar și cel al diversității ofertei de modele de televizoare Samsung, pe toate gusturile și aproape pe toate buzunarele.

Samsung este lider la vânzarea de televizoare, depășind alți giganți ai acestei industrii, precum LG sau Sony, conform Digital Trends, care nu uită să menționeze și foștii giganți ai industriei, acum aproape uitați: Toshiba și JVC.

De ce Tv Samsung 4K este atat de diferit?

Televizoarele Samsung dețin supremația din 2006, adică de aproape 15 ani. Cota de piață a coreenilor este de 20% din totalul televizoarelor vândute la nivel mondial. LG, alți coreeni, au o cotă de piață de 12%. Japonezii de la Sony, care completează podiumul, au o cotă de piață de 7%.

Ca să înțelegem poziția dominantă pe piața de televizoare Samsung a fost prima companie care a lansat un televizor FULL HD LED în 2010 la Consumer Electronics Show (CES), din Las Vegas. Samsung deține, totodată, și 50% din totalul pieței de televizoare de dimensiuni mari, de peste 75” (190 cm).

Tot Samsung este pionier și când vine vorba de televizoare 4K sau 8K. Samsung a anunțat primul său televizor 4K la CES Las Vegas, în 2013, la câteva luni de la anunțul făcut de principalul său rival, LG, care a lansat primul model de tv 4K.

Ce sunt televizoarele 4K, însă? 4K se referă la televizoare cu rezoluție 4x pixeli de full HD, cu o afișare mai clară și detaliată. Dar spre deosebire de alte mărci, un TV Samsung 4K este de fapt un televizor HDR 4K. Combinarea 4K cu HDR îți va oferi o distincție mai mare între nuanțele cele mai strălucitoare și cele mai întunecate.

Coreenii au fost printre primii și la lansarea televizoarelor 8K. Samsung și LG, cealaltă mare companie coreeană producătoare de televizoare, au lansat deja primele aparate tv cu rezoluție 8K. În cazul Samsung, primul model de tv 8K a fost Q900R, cu diferite dimensiuni. Înaintea celor două branduri coreene, însă, a fost Sharp, care a lansat primul model 8K de televizor pe piață.

Chiar dacă primele televizoare au apărut în 1930, iar Samsung e o companie înființată aproape un deceniu mai târziu, iată că sud-coreenii au reușit să devină lideri autoritari ai pieței de televizoare.

Inițial, compania Samsung era o companie de export, înființată în 1938. În primele două decenii de existență, Samsung s-a limitat la exporturile de pește și cereale în China. După Cel de-Al Doilea Război Mondial, au început să apară și televizoare Samsung, odată ce coreenii s-au îndreptat spre producția de astfel de aparate. Într-o perioadă în care în SUA și în Europa televizoarele deveneau tot mai frecvente în casele oamenilor, Coreea și Asia, în general, nu prinseseră încă gustul acestora.

Când europenii și americanii au început să vândă televizoare în Coreea, guvernul sud-coreean a cerut companiilor străine să ofere și companiilor coreene patentele de invenție și construcție ale televizoarelor, pentru a le permite comercializarea în țară. Samsung a fost unul din beneficiarii acestei legi. Acesta a fost startul unui drum la capătul căruia Samsung a devenit lider mondial. Restul e istorie.

Comentarii

comentarii