ACȚIUNI ALE POLIȚIȘTILOR PENTRU PREVENIREA ACCIDENTELOR RUTIERE, ÎN CARAȘ-SEVERIN, TIMIȘ, MEHEDINȚI ȘI HUNEDOARA

Polițiști rutieri de la Inspectoratele de Poliție Județene Caraș-Severin, Timiș, Mehedinți și Hunedoara au desfășurat acțiuni de tip preventiv-reactiv, în sistem integrat, pe DN 6 și DN 68, pe teritoriul de competență, pentru reducerea victimizării prin accidente rutiere.

Printre obiectivele acțiunii au fost  prevenirea producerii de  evenimente rutiere, prin asigurarea vizibilității în trafic și prevenirea și descurajarea faptelor de natură penală și contravențională

Timp de 6 ore, echipajele de poliție au acționat cu 12 mijloace radar fixe și mobile, oprind pentru control 352 de autovehicule și legitimând peste 450 de persoane.

249 de conducători auto au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare totală de aproape 100.000 de lei, pentru încălcarea normelor rutiere.

Cele mai multe sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 166 de sancțiuni contravenționale.

De asemenea, au fost reținute în vederea suspendării, 14 permise de conducere și retrase 4 certificate de înmatriculare.

Dintre conducătorii auto cărora le-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 7 au fost sancționați pentru nerespectarea regulilor privind depășirea și 7 pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime legal admise pe anumite tronsoane de drum.

În cadrul acțiunilor, polițiștii au verificat și modul de respectare a măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19, reamintind participanților la trafic principalele măsuri dispuse de autorități în acest context.

În cazurile în care au fost constatate abateri, au fost aplicate 22 de sancțiuni contravenționale.

Acțiunile polițiștilor pentru siguranța traficului rutier continuă și în perioada următoare, prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere fiind una dintre prioritățile Poliției Române.

Recomandăm tuturor participanților la trafic să respecte atât regulile de circulație pe drumurile publice, cât și măsurile de protecție împotriva noului coronavirus și să nu uite faptul că viața și sănătatea sunt cele mai importante, iar conduita preventivă în trafic și în societate poate salva vieți.

Comentarii

comentarii