Prezență slabă la alegerile parlamentare în satele din jurul Reșiței VIDEO

Prezență slabă la alegerile parlamentare în satele din jurul Reșiței. Votarea în satele carașovenești din jurul Resitei, am fost la Caraşova, Nermed, Clocotici şi Lupac. Aceştia sunt veniţi în Banat în urmă cu vreo 500 de ani şi formează o comunitate compactă. Peste tot, în toate secțiile de votare, se respectă normele de protecţie sanitară. Sticle cu dezinfectant, mănuși, măști sanitare, tot ce trebuie. Ștampila este preluată de la votant într-un șervețel si dezinfectată.

Procentul de votare este mult mai mic la locale, undeva între 5 şi 8%. Se aşteaptă o afluență mai mare când iese lumea de la biserică. Aproape toţi speră într-o schimbare măcar acum, la 30 de ani de la ,,revoluţie,,

Bătrânii spun că sunt singuri în casele mari şi frumoase, au de toate, dar le lipsește ce le este mai drag pe lume: copiii. Vor să li se întoarcă fii și fiicele acasă. Din păcate, mulţi nu mai au nici o speranţă şi sunt vreo doi cetățeni, care spun că nici nu ştiu pentru ce votează.

Prezență slabă la alegerile parlamentare în satele din jurul Reșiței. În satele în care am filmat noi – Carașova, Nermed, Clocotici și Lupac, populaţia este în proporţie de 90-95% de etnie croată, dar sunt buni romani în comparaţie cu alte etnii ce trăiesc în zone compacte în România. Ei vor binele țării, vor binele tuturor, nu vor bine doar pentru ei. Dar, așa cum spunea un locuitor din Lupac, speranța moare ultima.

Comentarii

comentarii