Incendiu într-un salon de la Secția Reanimare a Spitalului Județean de Urgență Reșița – Exercițiu al pompierilor militari VIDEO

Conform scenariului exercițiului, azi, in jurul orei 12.20, Detașamentul de Pompieri Reșița, a intervenit de urgență cu 3 echipaje de pompieri militari, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autospecială de intervenție si salvare la înălțime, la un incendiu care a izbucnit intr-un salon al Secției ATI a Spitalului Județean de Urgență Reșița, incendiu pornit de la un scurtcircuit al unui aparat de ventilație mecanică pentru respirat pacienți.
S-a procedat la evacuarea pacienților din salonul afectat și a celor învecinate, verificându-se modul de acțiune a personalului cadrelor medicale, totodată, cu această ocazie, făcându-se si instruirea acestora pe linia prevenirii și stingerii incendiilor.


Premergător exercițiului, a fost executat de către specialiștii inspectoratului și un control de fond al Spitalului Județean, pe toate cele 3 Staționare, controlul vizând toate laturile pe linie de prevenire și stingere a incendiilor ( clădiri, parte tehnică, instalații electrice, mijloace de detecție, dotare, actualizări documente, etc).

Cu ocazia controlului de specialitate efectuat de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic“ Caraş-Severin pe linia prevenirii incendiilor şi a situaţiilor de urgenţă, miercuri, 3 martie a.c., la Staţionarul I al Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa a avut loc un exerciţiu de simulare de incendiu.

              Scenariul exerciţiului a presupus izbucnirea unui incendiu pe timp de noapte într-un salon ATI, ca urmare a unui scurtcircuit apărut la un aparat de ventilaţie mecanică.

            După declanşarea alarmei şi solicitarea intervenţiei pompierilor, personalul medical din cadrul secţiei ATI a întreprins toate măsurile necesare în vederea limitării propagării incendiului, până la sosirea forţelor de intervenţie. A fost astfel decuplată energia electrică de la tablou şi simulată acţiunea de utilizare a stingătorului, pacientul aflat în salon a fost evacuat, iar încăperea – închisă. De asemenea, au fost evacuaţi şi pacienţii aflaţi în saloanele alăturate, iar restul pacienţilor au fost monitorizaţi.  

             La finalul simulării, reprezentanţii ISU „Semenic“ au făcut instruirea personalului medical pe linia prevenirii şi stingerii incendiilor.

Comentarii

comentarii