Cum să folosiți corpurile de iluminat la birou

Biroul și scaunul din biroul dvs. sunt importante. Dar trebuie să aveți grijă și de ochii dvs. Iluminarea biroului poate avea un impact major – bun sau rău – asupra sănătății dumneavoastră.

Iluminarea fluorescentă prea puternică este obositoare pentru ochi și este un factor declanșator al migrenelor. Iluminarea slabă este la fel de rea și poate provoca oboseală oculară și dureri de cap. Și, sincer, un birou întunecat este pur și simplu deprimant. Așadar, pentru a vă ajuta să luminați puțin lucrurile, iată câțiva pași simpli pentru a vă ajuta să vă iluminați corect spațiul de lucru – fie că este acasă sau într-un cadru corporativ.

Într-un birou de acasă

Dacă aveți avantajul de a lucra de acasă, felicitări! Sunteți unul dintre cei norocoși. A avea un birou la domiciliu înseamnă să aveți flexibilitatea de a vă proiecta propria configurație. Deși este posibil să acordați mai multă atenție stilului, este o idee bună să țineți cont de ergonomia mediului în care vă aflați, inclusiv de iluminatul cu o lampa de birou moderna.

Evaluați lumina naturală

Uitați-vă bine la spațiul dvs. și la lumina naturală care este deja asigurată. Aveți o fereastră care oferă multă lumină naturală? Dacă răspunsul este afirmativ, mutați-vă biroul chiar acum pentru a profita de toată acea lumină naturală frumoasă. Lumina naturală este mult mai ușoară pentru ochii dvs. Dacă aveți o priveliște minunată cu puține distrageri, luați în considerare posibilitatea de a vă pune biroul chiar sub fereastră.

Rezolvați situația de deasupra capului

Iluminatul de deasupra capului nu este cea mai bună sursă de iluminat la birou – și cu siguranță nu ar trebui să fie singura sursă – dar poate ajuta la umplerea unor locuri pe care alte surse de lumină par să le rateze. Profitați de această ocazie pentru a schimba iluminatul de deasupra capului plictisitor cu ceva amuzant și unic, cum ar fi o lampă de birou suspendată.

Adăugați o lampă de birou adevărată

Nimic nu se compară cu o lampă de birou clasică. Aceste lămpi încercate și adevărate sunt esențiale pentru a aduce totul în centrul atenției. Lămpile de birou care au un braț flexibil sunt ideale, deoarece le puteți ajusta înălțimea și unghiul pentru a se potrivi sarcinii pe care o aveți de îndeplinit. Dar doar iluminatul pentru sarcini vă poate provoca rapid oboseală vizuală.

Finalizați cu lumină ambientală și corectivă

Oboseala oculară este o problemă serioasă, care apare în urma utilizării intense a ochilor – cum ar fi privitul la un monitor de calculator timp de opt ore lungi. Dacă adăugați puțină lumină ambientală, veți atenua lumina dură care poate proveni doar de la iluminatul de deasupra capului sau de la iluminatul cu o lampă de birou. Puteți alege din milioane de culori de lumină pentru a se potrivi stării dvs. de spirit și nevoilor.

Într-un birou „adevărat”

Dacă lucrați într-o corporație, s-ar putea să vi se pară că problemele dvs. cu iluminatul fluorescent nu vor dispărea niciodată. Dar nu vă îngrijorați, iată câteva sfaturi pentru a vă lumina ziua și a vă ajuta să vă păstrați ochii sănătoși și concentrați.

Ieșiți afară

Faceți o plimbare afară periodic pentru a vă bucura de lumina naturală. Acest lucru este excelent dacă biroul dvs. nu se află lângă o fereastră și este, de asemenea, o modalitate excelentă de a face puțină mișcare în timpul pauzei de cincisprezece minute înainte de prânz.

Luptați împotriva luminilor fluorescente

Știm, iluminatul fluorescent este diavolul biroului modern. Poate provoca migrene și este, în general, neplăcut. Deși poate că nu veți putea să le schimbați imediat, vedeți ce puteți face. Întrebați despre posibilitatea de a le stinge în anumite momente ale zilei. Și puteți, de asemenea, să minimalizați efectele negative.

Integrați propriul iluminat de lucru și de ambianță

Sunt șanse să vă puteți modifica configurația de iluminat în interiorul biroului dvs. Deoarece probabil că nu dispuneți de prea mult spațiu pe birou, căutați o lampă de birou mai compactă sau chiar cu clips pe partea laterală a biroului. Amintiți-vă doar că împărțiți spații cu alte persoane, așa că asigurați-vă că tot iluminatul dvs. suplimentar nu vă va deranja vecinul.

Comentarii

comentarii