EXCLUSIV VIDEO si FOTOGALERIE Inundații și probleme la Văliug

O parte a locuitorilor din comuna Văliug din Caraş-Severin au avut aseară emoții puternice după ploaia torențială ce s-a abătut asupra localității.

Cerul s-a înnorat spre seară iar peste sat s-a bătut potopul. Sătenii din așezarea de la poalele Semenicului nu s-au speriat ei cu una- cu două fiindcă au mai văzut ploi puternice de vară, dar necazul s-a abătut peste sat abia când ploaia s-a oprit.
Apa strânsă pe versanți, a luat-o la vale și s-a revărsat peste sat. Cantitatea de apă căzută din cer a fost estimată de meteorologi la aproape 100 de litri pe metru pătrat.
Șuvoaiele au luat tot la vale iar crengile și trunchiurile de copaci au blocat podurile. Apa s-a năpustit peste maluri și a inundat drumul județean care duce spre Stațiunile Semenic și Trei Ape, dar a intrat și în mai multe gospodării care au fost inundate. O mare cantitate de aluviuni, bolovani şi resturi vegetale a fost cărată de apă și lăsată pe străzu, în curțile și în grădinile oamenilor.
Mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Semenic” al judeţului Caraş-Severin, ale Poliţiei, Jandarmeriei, dar şi săteni împreună cu autorităţile locale au ieșit și au intervenit pentru desfundarea podurilor, îndepărtarea gunoaielor lucru ce a dus la diminuarea efectelor produse de apa și scurgerilor de pietre și nămol de pe versanţi.
Sătenii au fost cei care au intervenit cel mi puternic fiindcă în sat există mai multe utilaje grele. Oamenii le-au pornit și au ieșit la desfundat podurile și albia râului – fapt ce dus mult la diminuarea efectelor viiturii.
Circulația spre Semenic, Gărâna, și Trei Ape a fost oprită aproape o oră. Problema cea mai gravă este că apa mâncat o bună parte din terasamentul drumului sub covorul asfaltic. Așa că și ce a mai fost bun din acest drum, se va nărui în curând. În zonă se circulă pe un singur fir.

Comentarii

comentarii