VIDEO Comandament de Urgenţă reunit astăzi la Reşiţa- ajutoare pentru sinistraţi

La sediul Primăriei Reşiţa, primarul Mihai Stepanescu, a convocat azi Comandamentul pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Reşiţa. La acesta, pe lângă factorii de decizie din primărie, au participat subprefectul Anton Paulescu şi şefii de la operatorul de gaze.

Explozia care a distrus vineri imobilul situat pe Aleea Gugu din municipiul Resita, masurile de refacere a locuintelor, acordarea unui ajutor de urgenta familiilor evacuate si reconstructia apartamentelor distruse, s-a aflat astăzi în discutia Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta.

În urma discuţiilor, s-a decis ca fiecare dintre cele 8 familii afectate de explozie şi rămase practic pe drumuri, s-a primească un ajutor de urgenta în valoare de 1300 de lei. DE asemenea, acestira li se vor asigura condiţii de locuit în spatiile de cazare ale Primăriei Reşiţa şi DJTS. Acestora li se vor alătura mai mult ca sigur şi celelalte 12 familii de pe scară-  familii care vor fi evacuate până la reabilitarea imobilului.

Hotărârea adoptată astăzi va fi înaintată Guvernului României prin Prefectura judeţului Caraş Severin, pentru acordarea unui sprijin material necesar lucrărilor de demolare şi reconstrucţie a etajelor 3 şi 4 din imobilul afectat.

La sedinţă a fost prezent si ing Adrian Popescu directorul sucursalei Banat Timisoara a societatii Distrigaz Nord, care a afirmat că vina pentru producerea exploziei aparţine în totalitate proprietarului apartamentului 20, care a efectuat lucrări neautorizate la instalaţia de distribuţie.

În prezent, echipele societatii Distrigaz, efectueaza verificari la toate instalatiile din imobilul afectat de explozie, iar dupa finalizarea acestora si sigilarea coloanelor deteriorate, se va relua alimentarea cu gaz metan a apartamentelor de la primele etaje.

Comentarii

comentarii