Romania, in PERICOL sa fie zguduita de UN SEISM CATASTROFAL? Uite care sunt previziunile

 

Romania, in PERICOL sa fie zguduita de UN SEISM CATASTROFAL? Uite care sunt previziunile
 

Seismele sunt, de obicei, luate in serios de locuitorii tarii noastre si, in special, de cei care locuiesc in case mai vechi. specialistii au lansat un avertisement, in urma cu ceva timp, ca Romania trebuie sa se astepte la un cutremur mai mare. Data la care ar urma sa aiba loc acesta este una indepartata, insa.

Fostul director al Institutului de Fizica a Pamantului, Gheorghe Marmureanu, sustine recent, ca nu se asteapta, in perioada urmatoare, la un cutremur de mari proportii in Romania, dar se vor resimti unele de intensitate medie. 
„Romania va avea parte de cutremure in perioada urmatoare, dar nu mai mari de 7 grade pe scara Richter, pentru ca la noi magnitudinea critica este de 7 grade. Vor fi cutremure de sase grade sau de sase si ceva. Ne vor zgaltai, dar nu murim. Consider ca nu vor fi cutremure catastrofale in perioada urmatoare si nu ma refer numai la 2012, ci pe o perioada mult mai mare”, a declarat recent Gheorghe Marmureanu, potrivit realitatea.net.

In privinta marelui cutremur, profesorul Marmureanu a spus ca-l asteapta prin 2040. „Despre partea asta a Europei vorbim dupa 2022. Avem analize care arata ca nu poate fi vorba de un cutremur catastrofal in Romania decat peste mult timp, prin 2040, dar pana atunci sa traim noi” a mai spus profesorul Marmureanu.

Potrivit Institutului de Fizica a Pamantului, doua cutremure s-au produs duminica seara, in Vrancea: unul de 2,8 si un altul den 4 pe scara Richter.

Comentarii

comentarii