EXCLUSIV VIDEO Pericol la Anina. O cabană și o bisericuță sunt în pericol de a fi înghiţite de pământ

Anina galerie (11)Un crater de aproximativ 5 metri în diametru şi o adâncime de peste 15 metri a apărut din senin in curtea unui localnic de pe o stradă din cartierul Uteriş.

Pământul s-a prăbuşit aseară în jurul orei 21 şi numai norocul a făcut ca nimeni să nu treacă pe acolo în acel moment.
În groapa creată au dispărut o betonieră, o stivă de lemne şi alte materiale de construcţie. Mai grav este faptul că la câţiva metrii de buza craterului se găsesc o cabană cu etaj şi o bisericuţă.
La faţa locului au sosit primarul şi comandantul ISU Semenic. Groapa a apărut la o lucrare minieră veche în locul unui puţ de aeraj al fostei mine de cărbune închis prin anii 1950.

Accidentul s-a produs datorită faptului că vechea lucrarea minieră nu a fost umplută cu rambleu- aşa cum cere tehnologia minieră. Acum, pentru ca acest crater să nu se mărească şi mai mult, o primă măsură ar fi umplerea de urgenţă a puţului de 200 de metrii adâncime cu rambleu mărunt.
La Anina a funcţionat mai bine de 200 de ani una dintre cele mai vechi mine din România. Totodată, aceasta a fost cea mai adâncă mina din Europa cu o adâncime de peste 1200 de metri. În aceste condiţii este de la sine înţeles că tot subsolul oraşului este plin de galerii din care s-a extras cărbunele. Acest lucru este ştiut de toată lumea, dar toţi speră ca situaţia din carterul Uteriş să nu se mai repete.

Comentarii

comentarii