VIDEO FOTOGALERIE Ziua Naţională marcată la Reşiţa cu defilare și foarte mulți spectatori

P1030266Câteva mii de reşiţeni au ţinut azi să participe efectiv la sărbătorirea zilei de 1 decembrie, Ziua Naţională a României.
Pe o vreme frumoasă ce seamănă mai degrabă a toamnă decât a iarnă, reşiţeni s-au adunat în centrul civic al oraşului, în Piaţa 1 Decembrie 1918.
Efectivele de jandarmi, pompieri şi ai poliţiei comunitare, dfar și două detașamente de militari ,,de import” de la Lugoj fiindcă în Caraș Severin nu mai există nici o unitate militară, au participat la un serviciu religios condus de protopopul de Reșița, părintele Petru Berbentia după care, a urmat o paradă militară. Oficialităţile au ţinut scurte alocuţiuni legate de marea sărbătoare. A urmat o paradă militară – punctul de atracție al manifestării pentru care au venit majoritatea reșițenilor. Totul a fost perfect cu excepția faptului că parada a fost prea scurtă. Acompaniamentul muzical a fost susținut de Fanfara Primăriei Reșița care a dovedit azi că este capabilă să răspundă la ori ce provocare profesională.
Cetăţenii spun că le-a plăcut ce s-a întâmplat. Magda Suciu, spune că ,,am venit aici cu fiul si soţul meu. A auzit el câte ceva la şcoală, dar aici poate trăi pe viu aceste momente”.
De la ora 18, la Sala de spectacole Dacia a Primăriei Reșița, va avea loc un spectacol folcloric de excepție.

Comentarii

comentarii