NEWS ALERT Preotul și angajații Protopopiatului românesc din Timoc – Serbia, amenințați cu moartea

Părintele Bojan Aleksandrovici, cel care de ani buni se luptă în Timoc pentru păstrarea românității și a tradițiilor românești în comunitatea românească din Timoc alături de populațua sărbă recunoscuând și respectând statul Sârb, ne-a remis un strigăt disperat de ajutor, un strigăt de ajutor ce se dorește a fi auzit în toată România și de toți românii. Angajații și preotul din sediul Protopopiatului din Negitin au fost azi amenințați cu moartea. Și mai grav este faptul că atacul de azi vine după ce în urmă cu câteva zile, preoții români au fost șicanați și hărțuiți de autoritățile din Bor și s-a mers până acolo încât a fost emisă o dispoziție de demloare a unui perete al bisericii ortodoxe românești aflată în construcție în oraș.

Vezi asta aici: https://www.infocs.ro/apel-la-ajutor-urgent-pentru-biserica-romaneasca-din-bor-timocul-sarbesc/

,,Acuma 30 de minute, 5 decembrie 2014, (ora 13, ora Romaniei), în curtea sediului Protopopiatului Daciei Ripensis din Negotin, (timocul sârbesc), a intrat o persoană necunoscută, un bărbat tânăr care s-a prezentat că ar fi „de la securitate” după care, l-a ameninţat pe preotul nostru ca o să-i stingă ţigarea în ochi şi o să-l taie la gât” spune părintele Boian.

,,Preotul a intrat în clădire unde se aflau şi trei femeile care lucrează la Protopopiat și care au văzut toată întâmplarea. Apoi, individul respectiv a mers şi a bătut la geamuri şi le arată cum le va tăia gâtul. Între timp s-a sunat după ajutor și la fața locului au sosit poliţiștii care l-au reținut pe bărbat.
Cine l-a trimis pe acest „securist” să ne ameninţe cu moartea şi cine este el ?
Vă rugăm pe toţi din țara mamă să transmiteţi ştirea peste tot şi să vedem ce se va întâmpla. Un lucru este sigur: NOI VOM APĂRA ŞI CU PRPOPRIA VIAŢA BISERICA NEAMULUI NOSTRU DIN TIMOC.
Domnul este lumânarea noastră şi apărătorul nostru de cine ne vom teme” mai spune părintele Bojan Alekandrovici în apelul său.

Comentarii

comentarii