VIDEO Proiecte de 160 mil euro din bani europeni în Caraș Severin

În acest an bugetul Consiliului Județean Caraș Severin este de aproximativ 200 de milioane de euro, din care 40 de milioane de euro sunt fonduri primite de la Guvern, iar restul sunt fonduri europene accesate de instituția județeană și care se derulează până la sfârșitul anului.

Consiliul Județean a semnat contractul de construcție a bacului de transport greu cu Șantierul Naval de la Orșova, termenul de finalizare este luna noiembrie a acestui an. Bacul va Transporta autovehicule grele de la Moldova Nouă la Veliko Grădişte. Și tot în această perioadă a fost scos la licitație podul de la Socol, investiție de peste 2 milioane de euro ce va lega Clisura Dunării de Biserica Albă.

Ambele proiecte sunt finanțări europene ale Consiliului Județean, pe lângă proiectele care vizează infrastructura de apă și canalizare, stații de epurare, uzine de apă sau managementul integrat al deșeurilor. Din păcate în cazul acestor proiecte există întârzieri datorate exclusiv firmelor de construcție.

La sfârşitul săptămânii viitoare se va face o analiză exactă a modului cum se desfășoară lucrările și se pot aplica sancțiuni, a afirmat astăzi într-o conferință de presă Sorin Frunzăverde, președintele Consiliului Județean.

[youtube id=” X4Y_fxY5KIE”]

Comentarii

comentarii