VIDEO Singurul anticariat din Caras Severin a fost înființat la Caransebeș

CARANSEBEȘUL ESTE SINGURUL ORAȘ DIN JUDEȚ ÎN CARE FUNCȚIONEAZĂ UN ANTICARIAT. AICI SE REGĂSESC NU DOAR CĂRȚI RARE, CI ȘI TIMBRE, FOTOGRAFII ȘI VEDERI VECHI. LA INAUGURAREA SPAȚIULUI AU PARTICIPAT ȘI ELEVI DE LA COLEGIUL NAȚIONAL „TRAIAN DODA„ ȘI AI SEMINARULUI TEOLOGIC LICEAL „IOAN POPASU”.
La Caransebeș funcționează de acum un anticariat. Practic, municipiul nostru este singurul din județ, unde, iubitorii de carte rară, cartofilie, filatelie sau numismatică, se pot bucura de acestea în spațiul ce funcționează, alături de Galeria de Artă, și Consignația „Gugulania Artantique”, la parterul Casei de Cultură. Magazinul a fost înființat de Primăria Caransebeș, Casa de Cultură „George Suru” și S.C. Gugulania Land SRL ce aparține Consiliului Local.

[youtube id=” 7WByqmnroy4″]

Exprimându-și bucuria pentru participarea la eveniment, prof. Nicolae Borcean, city-managerul municipiului, profitând de prezența unui număr mare de elevi, a declarat că aștepta demult că în municipiul Caransebeș să se deschidă un anticariat.

Recunoscând că deține o bibliotecă în care se regăsesc aproape 3000 de volume, din care aproximativ 15% au fost achiziționate din anticariatele din țară, pr. Daniel Alic, consilier cultural al Episcopiei Caransebeșului, a precizat că anticariatul poate fi un loc în care se evidențiază istoria locală.

Pentru că magazinul nu va putea adăposti numărul mare de cărți puse în vânzare, persoanele interesate vor putea găsi aici listele cu titlurile și volumele puse la dispoziție de deținătorii lor actuali. Cărți extrem de valoroase se găsesc în unele dintre bibliotecile bănățenilor, așa cum, un bun exemplu îl reprezintă prof. Vasile Pistolea, doctor în literatură, fost director al școlii din comună Constantin Daicoviciu, al cărei bibliotecă numără aproximativ 10.000 de volume. La eveniment, profesorul a ținut să prezinte câteva dintre cele mai importante reviste și cărți pe care le deține. Cea mai importantă dintre acestea este celebrul almanah, „România Jună”, în care, Eminescu a publicat poemul „Luceafărul”.

Pentru a fi cât mai convingător, profesorul le-a destăinuit elevilor că valoarea la care se ridică astăzi un astfel de volum ajunge ușor la suma de 10.000 de euro.

Comentarii

comentarii