DROB DE MIEL DIN ORGANE CRUDE ȘI FRIPTURA DE MIEL LA TAVĂ VIDEO

Nici nu se concepe masă de Paște fără acest preparat. Drobul din miel este un preparat tradiţional care nu trebuie să lipsească de la masa de Paşte. Acest preparat – deși pare sofisticat la prima vedere, nu vă ia mai mult de două ore pentru al prepara. Unde mai pui că medicii nutriţionişti spun că drobul are un conţinut caloric redus şi poate constitui aperitivul perfect. O felie de drob conţine 80 de kilocalorii. Deoarece carnea de miel nu este pe placul tuturor, drobul poate fi făcut şi din ori ce tip de carne, mai puțin cea de vită.

 

În mod tradiţional, pregătindu-se pentru sărbătorile pascale, credincioşii ortodocşi jertfesc un miel ce simbolizează jertfa lui Hristos pentru mântuirea neamului omenesc. Din acesta sunt realizate o multitudine de preparate ce vor fi servite de întreaga familie, alături de ouă roşii şi pasca cu brânză.

Ingredientele principale pentru drob sunt măruntaiele de miel – ficat, plămâni, inimă şi rinichi- verdeţuri -ceapă verde și uscată, mărar, pătrunjel, usturoi- verde și sucat și musai leuştean. La acestea se adaugă condimentele preferate. Unii pun și un ou crud, eu nu.

Eu folosesc măruntaiele crude pe care împreună cu verdețurile le dau prin mașina de tocat. Apoi, fac un ,,buzunar” între coasta și pulpa din față în care bag umplutura – exact ca în materialul video. Cos ,,buznarul”, ung cu ulei, dau cu sare și bag la cuptor cam o oră și jumătate. Gata- se servește cu hrean, sau cu salată, musai cartofi natur sau copți pe lângă. În acest fel, drobul rămâne suculent, are un gust deosebit și în plus, ați obținut și o porție de friptură de miel la tavă.

Alții, folosesc măruntaiele fierte şi tocate ce sunt amestecate cu celelalte ingrediente şi condimente (sare, piper). Prapurul mielului este aşezat într-o tavă, peste care se pune amestecul de carne. DROBUL DE MIEL este unul dintre cele mai apreciate mâncăruri tradiţionale, existând o serie de variaţii ale reţetei. Una dintre acestea este utilizarea unei foi de aluat în locul praporelui. În majoritatea variantelor se aşază ouă fierte în centrul acestuia.
Pofta buna și ,,Hristos a înviat!”

 

Comentarii

comentarii