Cărășeni căzuți în stradă din cauza căldurii de afară

Potrivit raportărilor solicitate de Direcția de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin unităților spitalicești din județ, privind măsurile anticaniculă și cazurile depistate ca fiind legate de temperaturile ridicate din aceste zile, patru persoane au căzut în stradă, în județ, sâmbătă, 18 iulie 2015, din cauza căldurii excesive.

În Caraș-Severin există 16 puncte de prim ajutor, dotate cu dozatoare de apă și aparatură medicală de determinare a tensiunii arteriale, puncte în care sunt prezente și cadre medicale. Numărul solicitărilor la Serviciul Județean de Ambulanță și SMURD a fost de 105 iar numărul de ambulanțe solicitate, 17. Potrivit Serviciului de Ambulanță al județului, a existat personal suficient pentru preluarea cazurilor care mecesită intervenție de urgență sau spitalizare. De asemenea, inspectorii DSP au efectuat sâmbătă patru controale privind respectarea măsurilor anticaniculă.

Sâmbătă, 19 iulie, au fost luate de pe stradă cinci persoane, căzute din cauza caniculei iar numărul solicitărilor serviciilor de ambulanță și SMURD a fost de 92. Procentul de creștere a solicitărilor de intervenție a crescut cu 10 la sută față de ziua anterioară. Inspectorii DSP au efectuat patru controale.

De notat că nu s-a înregistrat niciun deces din cauza temperaturilor caniculare.

DSP C-S COMPARTIMENTUL DE RELAȚII PUBLICE

Comentarii

comentarii