VIDEO Tragedie la Pojejena – un tânăr de 19 ani a pierit în apele Dunării

Malul Dunării din dreptul localității Pojejena a fost plin până seara târziu de mașini ale poliției, procuraturii, pompierilor, ambulanței, iar pe apă au patrulat bărci ale polițiștilor de frontieră, pompierilor și ale localnicilor. Cu toții au cautat un tânăr de 19 ani care a dispărut în apele fluviului în jurul orei 18.

El venise de la Moldova Nouă la baie la Pojejena împreună cu alți 7 prieteni. Fiindcă baza de agrement de la Pojejena este închisă deoarece mai are nevoie de amenajări, grupul de tineri a poposit pe malul apei, iar băieții au intrat în apă. Tinerii s-au scăldat, s-au hârjonit și la un moment dat, au realizat că tânărul Cosmin, dispăruse. Inițial, s-a crezut că a plecat în sat după țigări, dar fiindcă pe mal erau lăsați pantalonii și telefonul, această variantă a căzut. Apoi, a început căutarea. Cineva a sunat la 112 iar la fața locului au sosit oamenii legii și pompierii.

Tânărul era din Moldova iar tatăl îi murise în urmă cu vreo 3 ani. În urmă cu vreo două luni, se stabilise la Moldova Nouă împreună cu mama și două surori mai mici. Băiatul și mama lui lucrau la fabrica de cabluri și vroiau să înceapă o viață nouă în Banat.

Martorii spun că nu este exclus ca tânărul să fi sărit în apă și să se fi lovit la cap în pietrele din apă. Acolo a fost amenajat malul și portul turistic iar în apă sunt o mulțime de bolovani. Mama băiatului a venit pe malul Dunării să asiste la căutări și își striga disperată copilul. Căutările au fost sistate în jurul orei 20:30 și urmează să fie reluate dimineață. Mama băiatului a fost luată cu mare greutate de pe malul apei și dusă la Spitalul din Moldova Nouă.

Mulțumiri speciale lui Oliver și lui Paul pentru fotografii.

Comentarii

comentarii