A început montarea refugiului Scheiu din Munții Țarcu la 2000 de m altitudine VIDEO
Construcția refugiului Scheiu pe Muntele Țarcu de către Salvamont Muntele Mic este în plină desfășurare. Echipa Salvamont Muntele Mic aparținând de Serviciul Salvamont Caraș-Severin și Serviciul Voluntarilor Montani din România, au fixat în aceste zile baza viitorului refugiu Scheiu. Acesta se află în Munții Țarcu la altitudinea de 2000 de metri și va servi turiștilor ajunși în zonă – prioritate având cei aflați în situații dificile.
,,De menționat este faptul că la lucrare s-au folosit tehnică și elemente materiale ne invazive. ecologice și prietenoase cu natura. De exemplu, proiectantul a eliminat tot ce înseamnă plastic, beton și ciment. De exemplu, placa de bază pe care va fi construit refugiul și care se află la mai bine de 50 de cm de sol, este ancorată cu ajutorul unor elemente elicoidale înșurubate în sol la mai bine de doi metri evitând astfel fundația clasică pe bază de piloni din beton” spune Cornel Galescu, șeful Serviciului Salvamont Caraș Severin.
În zilele următoare se are în vedere continuarea lucrărilor, mai exact ridicarea structurii metalice a viitorului refugiu. Cele aproape 10 tone de materiale și utilaje au fost transportate de la baza muntelui la altitudinea de 2000 de metri cu elicopterul de către Romeo Dunca, el însuși un iubitor al turismului și cu afaceri în domeniul turismului pe Muntele Mic de mulți ani. Romeo Dunca a făcut toată munca ,,pro bono” și până în toamnă încă mai este președintele Consiliului Județean Caraș Severin.
Termenul pro bono provine din limba latină şi este folosit pentru a descrie munca profesională, oferită voluntar sau la cerere, fără plată sau cu un tarif. NR.