A mai murit un artist – Leo Iorga de la Compact. Avea doar 54 de ani VIDEO

A mai murit un artist – Leo Iorga de la Compact. Cred ca Dumnezeu vrea să-și facă in Rai, trupa de teatru de revistă. După artiști celebri, au plecat la cer cântăreții. Fostul solist al trupei Compact, Leo Iorga, a murit sâmbătă, 2 noiembrie, la vârsta de 54 de ani, după o lungă şi curajoasă luptă cu cancerul.

 

 

Fiul cel mare al artistului, Edy Iorga, a publicat pe Facebook un mesaj de adio, alături de o fotografie de familie.   „Drum lin, tata! Te iubesc“, a scris tânărul în dreptul imaginii.

Leo Iorga a fost diagnosticat cu cancer pulmonar în anul 2011, iar de atunci a trecut cu încredere şi curaj prin numeroase intervenţii chirurgicale, suportând efectele dureroase ale chimioterapiei.

 

 

Ultima apariţie publică a artistului a fost pe scena Festivalului Diskoteca de la Timişoara. Artistul era internat în spital şi făcea tratament cu citostatice, dar asta nu l-a putut ori să nu urce pe scenă şi să interpreteze două piese din repertoriul Compact. Succesul a fost fulminant.  Cei peste 35.000 de spectatori, s-au ridicat în picioare şi au aplaudat minute în şir.

 

Pentru a-şi prelungi viaţa, Leo Iorga a încercat inclusiv vaccinul cubanez şi imunoterapie. Nimic din toate astea nu l-au ţinut însă departe de scenă şi de publicul care l-a iubit.   Dragostea familiei şi a fanilor l-au determinat să meargă mai departe. „Cât timp Dumnezeu mă va ţine pe pământ, vreau să cânt“, spunea el, potrivit News.ro.

Comentarii

comentarii