A nins ca în povești peste Lăpușnicu Mare și Valea Almăjului VIDEO

S-a pus zăpada și iarna adevărată peste Valea Almăjului. Chiar dacă suntem la sfârșit de ianuarie, să nu uităm că suntem în plină iarnă. Cel puțin calendaristic, fiindcă în realitate, cu mici excepții, până acum am avut de-a face doar cu o toamnă foarte lungă. Peisajul de o mare frumuseţe, este asemenea unui tablou pictat în alb. Natura se pierde sub albul rece al zăpezii. Felul în care totul este cuprins de albul infinit, stârneşte celui care priveşte acest peisaj, dorul de plimbare prin ninsoarea adevărată, de iarnă frumoasă ca în vremurile copilăriei.

Cerul este tăcut şi mohorât. Razele soarelui rotund şi palid se chinuie să răzbată printre norii groşi şi albi. Din înaltul cerului fulgi mici şi deşi de zăpadă se rostogolesc fără încetare spre pământul deja acoperit de o mantie albă şi pufoasă. Fulgii cad de parcă un personaj din povești, ar cerne fără încetare ninsoarea printr-o sită uriaşă.

În zare se văd satul acoperit de poneava de omăt. Singurul semn de viaţă în pustiul de zăpadă, care ne duce cu gândul la căldura din vetre, este fumul gros care iese din coşurile caselor. Nici ţipenie de om nu se observă pe uliţa satului parcă adormit.

Un reportaj de Adi Neagu.

Comentarii

comentarii

One thought on “A nins ca în povești peste Lăpușnicu Mare și Valea Almăjului VIDEO

Comentariile sunt închise.