A plecat spre alte tărâmuri profesorul Gheorghe Pinteală

La data de 07.01.2022, la vârsta de 67 de ani, a părăsind această lume profesorul doctor universitar, Gheorghe Pinteală. Profesorul Pinteală s-a născut în Caransebeș în anul 1954 și a copilărit în sat Prisaca, Județul Caraș-Severin.
Clasele primare și gimnaziale le-a urmat la școala din Zăgujeni.

 • 1969-1973 Studii liceale urmate la Liceul Traian Doda din Caransebeș
 • 1982-1987- Studii universitare în cadrul Facultății de Drept, Universitatea din București, Profilul Studii Juridice.

 • În urma absolvirii Facultății de Drept, urmează cariera de procuror la Parchetul din Caransebeș, ulterior la Curtea de Apel Timișoara.
  În toată această perioadă i-a fost alături soția Pinteală Tiberia cu devotament, dăruire și susținere.
  În anul 1980 s-a născut primul fiu Dacian Andrei Pinteală care ulterior a decedat.
  În anul 1981 s-a născut fiica Andrada Georgiana Pinteală care a reprezentat întreg universul lui și căreia i-a fost tată, profesor, mentor și ce-l mai bun prieten.

 • Începând cu anul 1996 și până în present, a devenit lector doctor în ştiinţe juridice la Universitatea Drăgan din Lugoj.
  Prin activitatea didactică și-a adus aportul în cadrul Universității „Eftimie Murgu” din Reșița, Universităţii „Dimitrie Cantemir” din Timișoara, Universității „Tibiscus” Timișoara, Universității Politehnica din Timișoara și Facultăţii de Drept și Științe Administrative a Universității Craiova.
  În anul 2004 s-a născut primul său nepot Nicolas, pe care, alături de soție l-au crescut, îngrijit și susținut de la vârsta de 5 luni până în prezent, ca pe propriul fiu. În anul 2014 a apărut mezinul familiei Rafael Georgian care I-a umplut inima de bucurie.

 • Pe parcursul întregii vieți a dat dovadă de profesionalism la locul de muncă, devotament și iubire în raport cu membrii familiei, spirit de echipă, colegialitate, integritate, corectitudine, acestea fiind doar câteva calități care l-au reprezentat, de-a lungul vieții, pe OMUL GHEORGHE PINTEALĂ.

 • Deși nu la o vârstă foarte înaintată, boala necruțătoare i-a curmat firul vieții, la data de 07.01.2022, la vârsta de 67 de ani, părăsind această lume cu regretul că nu și-a îndeplinit toată misiunea pe pământ, lăsând familia profund îndurerată.
  Vom păstra întotdeauna în suflet amintirea bunătății, bucuria de a trăi, a corectitudinii și loialității sale.

Cei care doresc să-i aducă profesorului un ultim omagiu, o pot face la ultimul domiciliu în Jupa la numărul 83.
Înmormântarea va avea loc miercuri, 12.01.2022, începând cu ora 12 la Jupa, după care, cortegiul funerar se va îndrepta spre Biserica Sfântul Ioan din Caransebeș

 •  
 • Drum lin în lumină!  Dumnezeu să-i odihnească sufletul!

Comentarii

comentarii

One thought on “A plecat spre alte tărâmuri profesorul Gheorghe Pinteală

Comentariile sunt închise.