A PROFITAT DE UN BATRAN CREDUL – UN BĂTRÂN A RĂMAS FĂRĂ 13.800 DE LEI ȘI 10 GALBENI – ATENȚIE LA ESCROCI!

Polițiștii municipiului Caransebeș caută un bărbat bănuit că în urmă cu câteva zile i-a sustras unui bătrân 13.800 de lei și 10 galbeni, din locuință. Pentru a nu deveni victime ale unor infractori, vă recomandăm să manifestați maximă prudență atunci când sunteți abordați de necunoscuți!

În data de 4 ianuarie a.c., în jurul orei 12.15, poliţiștii municipiului Caransebeş au fost sesizați prin apel la 112 de către un bătrân în vârstă de 79 de ani, din localitate, care anunța faptul că un necunoscut i-a sustras o sumă mare de bani din locuință.

Polițiștii s-au deplasat de îndată la fața locului iar în urma cercetărilor efectuate au stabilit că în aceeași zi, în jurul orei 11.00, bătrânul a fost abordat pe o stradă din apropierea locuinței sale din Caransebeș, de un bărbat necunoscut. Intrând în discuție cu acesta, bătrânul i-a spus că are nevoie de un instalator întrucât are probleme la coloana de apă. Bărbatul necunoscut s-a oferit să-l ajute, fiind invitat în curtea locuinței. Ulterior, acesta a simulat o convorbire telefonică cu un instalator, asigurându-l pe bătrân că va veni cineva într-o oră pentru a remedia problema.

După câteva momente, bărbatul l-a întrebat pe bătrân dacă deține sume de bani în casă pentru că el a fost director la o bancă și știe că în noaptea respectivă „se vor schimba banii”. Crezându-l, bătrânul l-a invitat în locuință și i-a înmânat toți banii pe care îi avea: 13.800 de lei, pentru a-i spune dacă mai sunt valabili. După ce i-ar fi examinat, necunoscutul i-a spus că nu mai sunt valabili și că trebuie schimbați la o bancă, oferindu-se să îl ajute. Bătrânul a acceptat, mergând în altă încăpere pentru a se schimba de haine. În acest timp, bărbatul necunoscut i-a spus că pleacă înainte şi îl aşteaptă la o agenţie bancară.

Ulterior, bătrânul a constatat că îi lipsesc 13.800 lei şi 10 galbeni şi a sesizat Poliţia.

În continuare, polițiștii desfăşoară cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, în vederea identificării autorului și tragerea acestuia la răspundere penală.

***
Pentru a nu deveni victime ale infractorilor, poliţiştii vă recomandă:
• să nu invitaţi și să nu permiteţi accesul în locuinţă persoanelor necunoscute. În cazul în care la locuinţa dvs. vin persoane necunoscute care se prezintă ca fiind reprezentanţi ai unor servicii publice sau societăţi comerciale, este recomandat să le solicitaţi să se legitimeze şi, eventual, puteţi verifica identitatea persoanelor prin telefon la sediul instituţiei respective;
• nu destăinuiţi niciodată unor necunoscuţi informaţii legate de banii sau lucrurile de valoare pe care le deţineţi, despre locurile în care le păstraţi sau despre modul de acces la acestea;
• în cazul în care persoane necunoscute vă abordează în spaţii publice şi se oferă să vă ajute în diferite probleme, este indicat, mai ales în cazul bătrânilor, să nu destăinuiţi aspecte ale vieţii personale, uneori oferta de ajutor nu este sinceră.

Nu ezitați să apelați numărul unic de urgență 112 dacă sunteţi victima unei infracţiuni!

Comentarii

comentarii