A RĂMAS PIETON ȘI ESTE CERCETAT PENAL DUPĂ CE A VENIT LA POLIȚIE SĂ SESIZEZE O TAMPONARE

Vineri după-amiază, un bărbat 55 de ani s-a prezentat la sediul Poliției Orașului Oravița pentru a sesiza un accident rutier fără victime, în care fusese implicat cu o seară în urmă, pe strada 1 Decembrie 1918 din oraș, când a condus autoturismul și a lovit un alt autoturism, staționat în fața unui magazin, părăsind locul accidentului.

Ulterior, acesta s-a deplasat cu autoturismul la unitatea de poliţie pe raza căreia s-a produs accidentul, conform normelor rutiere, în termen de cel mult 24 de ore de la producerea evenimentului,  pentru întocmirea documentelor de constatare.

Conform procedurii, polițiștii l-au testat pe bărbat cu aparatul etilotest, rezultând că avea o alcoolemie de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În continuare, polițiștii l-au condus la spital în vederea prelevării de mostre biologice și au întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Vă reamintim că potrivit normelor rutiere, conducătorilor de autovehicule implicaţi într-un accident de circulaţie, le este interzis consumul de alcool sau de substanţe ori produse stupefiante sau medicamente cu efecte similare acestora după producerea evenimentului şi până la testarea concentraţiei alcoolului în aerul expirat sau recoltarea probelor biologice.

De asemenea, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana, aflată sub influenţa unor substanţe psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere.

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.