Accident cu pericol major de poluare cu bitum pe DN6 la Slatina Timis VIDEO

Accident rutier pe DN6 Slatina Timiș, Un tir cisternă încărcat cu bitum lichid, s-a răsturnat în această dimineață pe DN6 în apropierea localităţii Slatina Timiş. Mastodontul este în șanț, în afara părții carosabile. Din cistenă se scurge bitum fierbinte. Şoferul a rămas încarcerat iar circulaţia a fost oprită în zona fiindcă exista pericol de incendiu. La faţa locului s-au deplasat trei echipaje de pompieri de la Detaşamentele. de Pomp. Caransebeş şi Reşita. Şoferul a fost scos din cabina camionului şi transportat la Spitalul din Caransebeş.

Scurgerea de bitum nu poate fi oprită din cauza poziției în care se află cisterna. Situația este evaluată de Gardă de Mediu CS și echipajul CBRN care în funcție de evoluția situației vor lua măsurile necesare pentru limitarea efectelor produse de scurgerea de bitum.

La locul accidentului a sosit o macara, care a ridicat cisterna. A existat riscul este de a se mări fisura cisternei şi de a se scurge mai mult bitum pe sol , în afara carosabilului. Circulaţia a fost oprită până când tir-ul cistena a fost repus pe roţi. În zona au fist create baraje de pământ.

Accident cu pericol major de poluare cu bitum pe DN6 la Slatina Timis. Au ridicat cisterna – Autocisterna a fost remorcata si dusa intr-o parcare. Pe DN6- circulatia a fost reluata la inceput pe un fir, apoi, pe ambele. S-au facut barajele de pamant ca bitumul sa nu curga mai departe. Acesta era adus din Serbia si trebuia sa ajunga la Craiova.

Comentarii

comentarii