Accident mortal la Domasnea – O femeie de 49 de ani a intrat cu masina sub un ,,tir,,

Aseară, în jurul orei 18.30, pe D.N. 6, în afara localității Domașnea, a avut loc o coliziune între un autoturism și un tir. În urma accidentului a rezultat decesul conducătoarei autoturismului.

Aseară, în jurul orei 18.30, a avut loc un accident rutier pe D.N. 6, în afara localității Domașnea.

Polițiștii Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naționale și Europene s-au deplasat de îndată la fața locului iar din primele cercetări efectuate au stabilit că o femeie în vârstă de 49 de ani, din Mehedinți, a condus un autoturism pe D.N. 6, dinspre Caransebeș spre Orșova.
La km 408+270 de metri, pe o porțiune de drum în aliniament, carosabilul fiind umed, femeia a pierdut controlul autoturismului și a pătruns pe contrasens unde a intrat în coliziune cu un ansamblu de vehicule condus regulamentar de un bărbat în vârstă de 24 de ani, din Gorj.

În urma accidentului a rezultat decesul conducătoarei autoturismului și rănirea gravă a unei pasagere aflate pe locul din dreapta în autoturism.
Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc acest accident.

***

La această oră în județul nostru se circulă în condiţii de ploaie. În acest context, polițiștii recomandă conducătorilor auto să ruleze cu viteză redusă, adaptată condiţiilor de drum, să fie mai atenţi şi calmi la volan, fără să bruscheze comenzile vehiculului. Fiecare manevră în trafic trebuie să fie efectuată numai după o temeinică asigurare, pentru siguranța dumneavoastră și a celor din jur.

Prima condiţie a deplasării autovehiculului în deplină siguranţă este corelarea manierei de condus cu specificul suprafeţei carosabile.

Înainte de a porni la drum, asiguraţi-vă că parbrizul, geamurile laterale şi luneta vă asigură o vizibilitate foarte bună. Trebuie să aveţi în bună stare de funcţionare ştergătoarele şi instalaţia de climatizare şi dezaburire.

Nu frânaţi brusc. Păstraţi o distanţă suficientă faţă de autovehiculul din faţă, astfel încât să puteţi opri în siguranţă, în situaţia în care acesta încetineşte sau opreşte brusc.

Pentru evitarea producerii unor blocaje în trafic, recomandăm şoferilor să nu oprească sau să staţioneze în locuri unde ar putea împiedica desfăşurarea normală a traficului rutier.

Fiţi atenţi în permanenţă la poliţiştii rutieri din trafic şi urmaţi recomandările lor.

Pietonii trebuie să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile special amenajate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de şoferi.

Comentarii

comentarii