Accident mortal La Prigor, după ce șoferul a adormit la volan VIDEO

Un grav accident rutier a avut loc pe raza localității Prigor. Potrivit primelor informații, un șofer, în timp ce conducea o autoutilitară de transport marfă pe DN57B, în localitatea Prigor, din direcția Herculane către Bozovici, pe fondul stării de oboseală, ar fi adormit la volan, a părăsit partea carosabilă și a intrat într-un stâlp de electricitate de pe marginea drumului pe care l-a rupt.

În urma impactului deosebit de violent, şoferul a fost grav rănit, rămânând încarcerat în mașină. La fața locului s-au deplasat un echipaj de la ambulanță și pompierii de la Garda de intervenție Bozovici, care l-au găsit pe bărbat încarcerat, grav rănit, dar cu semne vitale. Omul a fost scos de pompieri din cabina autoutilitarei și a fost predat serviciului de ambulanță care a ponit imediat cu el spre cel mai apropiat spital, ce se află la 100 de km. Fiindcă spitalele din Bozovici și Anina au fost desființate, cel mai aproape este cel din Reșița, spital la care poți să ajungi doar după un drum de cel puțin două ore prin defileu și peste munte.

Din păcate, în drum spre Reșița, șoferul în vârstă de aproximativ 47 de ani a decedat în mașina ambulanței. Locul unde s-a întâmplat accidentul, mai precis în mijlocul comunei Prigor, este un loc în care bătrânii mai stau seara la vorbă pe la băncile din fața caselor. Norocul a fost că în momentul impactului nu se afla nimeni în acea zonă, de altfel îngustă și foarte circulată.


Circulația s-a desfășurat ore înșir pe un singur sens  pe DN57B în zona unde a avut loc accidentul, iar în localitatea a fost întrerupt curentul electric pentru ca cei de la Enel să schimbe stâlpul de electricitate care a fost rupt. În jurul orei 18:00, autoutilitara a fost ridicată de către o mașină de tractări, iar stâlpul de electricitate a fost înlocuit cu altul.

Șoferul decedat în urma accidentului avea 47 de ani și este din Vâlcea. Un șofer ce trecea prin zonă a spus că același șofer ar fi ațipit la volan undeva în Cheile Iablaniței cu doar o oră înainte de a produce accidentul. Claxonul unei alte mașini l-a trezit la timp ca să nu iasă în decor pe şoferul obosit.

A consemnat Adi Neagu

Comentarii

comentarii