Accidente la indigo pe drumurile naţionale ude din jurul Resitei VIDEO

Materialul de mai jos nu se vrea o pledoarie pentru vitezomani, sau aceia care nu respectă regulile de circulaţie. Este un articol despre o situaţie de fapt, o situaţie care există şi cu care mulţi conducători auto s-au confruntat. Două accident aproape trase la indigo au avut loc – unul aseară și un altul azi, pe DN58B Reşita – Timişoara. Cel de aseară s-a petrecut la ieșirea din Bocșa, cel de al doilea, la intrarea în Reşita.
Din fericire, amândouă accidente s-au soldat doar cu pagube materiale, ocupanții lor având noroc. La Bocșa, autoturismul a intrat în derapaj, a sarit peste un sant, a lovit un stalp, si s-a oprit în curtea unui cetatean. La Moniom, un copac uscat a cazut in fata unei masini ce rula pe șosea, soferul a tras de volan sa evite copacul si a intrat in derapaj ajungand in santul din marginea drumului.

Ambele autoturisme au derapat pe carosabilul ud de la ploaie. Ambii șoferi spun că nu au avut viteză și că asfaltul devine deosebit de alunecos atunci când plouă. Același lucru este susținut de alți șoferi care au trecut prin zonă, precum și de Adi Pascu, administratorul firmei de intervenții și asistență rutieră ,,Tractam orice”.

Aceeaşi situaţie a fost semnalata şi pe DN58, drum ce leagă Reşita de Caransebeş. Pe tronsonul Km8 – Soceni, au fost semnalate zeci de accidente. Aproape toţi şoferii spuneau aceleași lucru: drumul devine foarte alunecos în momentul în care este ud, chiar și la viteze mici. Anul trecut, angajaţii ,,drumurilor naționale” au turnat un nou covor asfaltic de uzură şi au intervenit cu criblura. De atunci, numărul accidentelor datorate alunecării pe asfaltul ud la viteze mici, au scăzut aproape de zero.

Șoferii cu ani de experienţă la volan, precum și foști angajați de la ,,drumuri” spun că după un anumit interval de timp, asfaltul efectiv ,,se lustruiește” de la cauciucurile autovehiculelor. În plus, zilnic, pe carosabil cad picături de ulei de la autoturisme, plus vaporii de ulei ars din gazele de eșapament. Ca să nu mai vorbim de uleiul ce cade pe carosabil în urma accidentelor auto. Pompierii intervin, spală asfaltul cu cu furtunurile cu apă, dar în asemenea situații, ar trebui folosit un detergent special. Toate aceste lichide ce ajung pe jos, formează o peliculă ce acoperă drumul, iar în momentul în care plouă, acesta devine foarte alunecos.

Lucrurile stau mai bine pe drumurile judeţene. Din cauza gropilor din asfalt pe care şoferii fac slalom să le ocolească, nimeni nu mai iese în decor.

Comentarii

comentarii