Acestia sunt adevaratii iubitori de animale – Nu doar vorbe, ci fapte adevarate

Este cunoscută opinia multor oameni atunci când vine vorba de animale în general și de câini în special. Mulți se declară iubitori de animale, ar face orice ca să le fie mai bine patrupedelor, dar în afara unui os aruncat pe fereastra bucătăriei sau a unei coji de pâine dată unui biet câine flămând pe stradă, aproape 90% dintre aceştia nu fac nimic. În schimb, așa cum spuneam, declară sus și tare că ei iubesc animalele. Să iubești un câine înseamnă să-l iei acasă, să fie animalul familiei tale sau, să faci donații adăposturilor de animale. Din fericire, în afară de acest grup, există adevărații iubitori de animale, cei ce sunt conştienţi ca locul unui câine nu este pe stradă, în picioarele trecătorilor, sau printre maşini, sau prin scări de bloc. Locul unui câine este într-o gospodărie sau casă de om. Cine iubește un câine, își asumă și responsabilitățile ce decurg de aici: de la îngrijire și mersul cu el la medic și educarea lui și până la înlăturarea murdăriei pe care un câine o mai face prin casă, a fecalelor pe care le mai scapă pe stradă și se merge până a avea grijă să nu deranjeze vecinii. Sau – în cazul de față – donațiile către adăposturile unde sunt ținuți câinii capturați de pe stradă. Fiindcă trebuiesc de toate într-o asemenea locație: de la cuşti pentru cazarea câinilor, condiții, hrană și până la medici şi medicamente. Din fericire, sunt şi oameni care trec de la stadiul declarativ la fapte.

Pe adresa redacţiei am primit un comunicat de la Serviciul Primăriei care se ocupă de soarta câinilor abandonați din Reșița. Prin prezentul comunicat, Serviciul Direcţia pentru Întreţinerea şi Repararea Patrimoniului Consiliului local Reşita – Serviciul de Iluminat Public şi Deszăpezire, doreşte să aducă pe această cale mulţumiri celor care au ajutat la susţinerea Padocului de câini Reşita. Astfel, au fost donate un număr de 16 cuşti, peste două tone de hrană, cât şi vaccinuri DHPPIL. Mulțumirile merg către toți cei care într-un fel sau altul au ajutat, dar mulțumiri speciale merg către STARROMANIA, STRAYDOGS RESCUE Nederland/Jeanette Niemeijer (mâncare din donaţii), Donna BLAKE (UK donaţii), Silvia şi Josef ZIHLMANN/ Starromania (ONG), precum și Tierhilfe GRENZENLOS .

,,De asemenea, serviciul nostru doreşte să mulţumească doamnei Berger Claudia, Ilke Besterey şi doamnei Elena Marinescu pentru tot sprijinul acordat . Totodată se intenţionează ca în lunile mai – iunie, la Reşita să sosească o echipă de medici pentru o acţiune de sterilizare a câinilor la nivel de municipiu. Acest serviciu se va face GRATIS. Măsura are drept scop micşorarea pe cale naturală, mai exact, femelele fiind sterilizate nu vor mai da naștere la alți pui.

Director,
ALMAJAN Ovidiu Valentin

Comentarii

comentarii