Acțiunea Truck&Bus pe drumurile publice din Caraș-Severin

În perioada 10-16 mai 2021, polițiștii cărășeni au desfășurat, conform Planului de operațiuni al Forțelor Europene ale Poliției Rutiere ( ROADPOL), acțiuni de tipul Truck&Bus, pentru verificarea legalității activităților de transport public de persoane și marfă, pe raza întregului județ.

Au fost verificate autovehiculele destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și cele destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

La acțiuni au participat zilnic în jur de 30 de polițiști rutieri, din cadrul structurilor operative ale Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin.

Pe parcursul celor 7 zile, au fost verificate 501  autovehicule, 320 de autovehicule destinate transportului de marfă și 181 destinate transportului de persoane.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 239 de sancțiuni contravenționale, conform legislației în domeniu, cele mai multe – 73, pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe anumite sectoare de drum și 62 pentru nepurtarea centurii de siguranță.

De asemenea, polițiștii rutieri au verificat și modul în care conducătorii și pasagerii acestor tipuri de autovehicule respectă măsurile dispuse pentru prevenirea răspândirii și infectării cu noul coronavirus, fiind aplicate 21 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19

Comentarii

comentarii