ACŢIUNI ALE IPJ CS PENTRU SIGURANŢA CETĂŢEANULUI

Poliţiştii au constatat 23 de infracţiuni şi au aplicat 873 de sancţiuni contravenţionale în urma activităţilor desfăşurate pentru prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional, în special în zonele unităţilor de alimentaţie publică, unităţilor recreative (cluburi, discoteci, baruri), centrelor comerciale agroalimentare şi drumuri publice, organizate pe raza judeţului Caraş-Severin în perioada 17-19 iulie a.c.

Zilnic, aproximativ 200 de poliţişti au acţionat, în sistem integrat, pe raza întregului judeţ pentru prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional, în special în zonele unităţilor de alimentaţie publică, unităţilor recreative (cluburi, discoteci, baruri) şi centrelor comerciale agroalimentare.
Astfel, s-au efectuat 78 de acţiuni şi 165 de controale, în cadrul cărora au fost verificate 216 societăţi comerciale.

Poliţiştii au constatat 28 de infracţiuni, pentru care sunt cercetate 23 persoane.

De asemenea, poliţiştii au aplicat 873 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 191.000 de lei şi s-a dispus măsura complementară a confiscării pentru bunuri în valoare de 2264 lei.
Pentru prevenirea accidentelor rutiere, poliţiştii au fost prezenţi pe principalele artere desfăşurând acţiuni cu aparatele de supraveghere video. În urma acestor acţiuni au fost aplicate 673 de sancţiuni contravenţionale, au fost reţinute 17 permise şi au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.
Poliţiştii de la transporturi feroviare au fost de asemenea la datorie pentru a păstra ordinea şi linştea publică în zona gărilor având în vedere că în această perioadă cetăţenii se deplasează cu trenurile spre staţiunile de vacanţă.

Exemple:

Pe raza localităţii Văliug poliţiştii au oprit pentru control un moped.
Din verificările efectuate s-a stabilit că vehiculul nu este înmatriculat şi a fost condus de către O.D., în vârstă de 35 de ani, fără a poseda permis de conducere.
În cauză poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere a unui autovehicul neînmatriculat şi de către o persoană care nu posedă permis de conducere.
·
În seara zilei de 18 iulie a.c., poliţiştii de la Secţia nr. 8 de Poliţie Rurală Oraviţa au fost sesizaţi cu privire la faptul că un autovehicul aflat pe raza localităţii Secăşeni a fost sustras de persoane necunoscute.
Din verificările efectuate s-a constatat că autoturismul a fost lăsat neasigurat cu cheile în contact ceea ce a facilitat sustragerea acestuia. Ulterior autovehiculul a fost găsit abandonat la ieşirea din localitatea Jamu Mare.

Poliţiştii l-au identificat pe S.I., în vârstă de 67 de ani, bănuit că ar fi sustras autovehiculul întrucât au fost găsite bunuri reclamate ca fiind sustrase din autoturism, dar şi dintr-un imobil de pe raza localităţii Secăşeni.
În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, iar bunurile au fost recuperate şi predate părţilor vătămate.

Comentarii

comentarii