@Breaking newsPolitie

ACȚIUNI ALE POLIȚIȘTILOR CĂRĂȘENI – 150 DE AMENZI – UN DROGAT SI UN BETIVAN LA VOLAN

În perioada 17–23 aprilie 2023, conform Programului Operațiunilor Europene 2023 al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (ROADPOL), este desfășurată acțiunea Speed, destinată verificării respectării regimului legal de viteză și prevenirii evenimentelor rutiere cauzate de viteza excesivă.

Cu această ocazie, în cadrul operaţiunii Speed Marathon, în cursul zilei de ieri, 21 aprilie 2023, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin au acționat, pe principalele drumuri din județ, pentru reducerea riscului rutier, prin depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză.

La activitățile desfășurate au participat polițiști din cadrul structurilor de poliție rutieră și ordine publică, cu atribuții pe linie de poliție rutieră.

Astfel, au fost verificate peste 230 de autovehicule, iar pentru depășirea limitelor legale de viteză, timp de 24 de ore, au fost aplicate 149 de sancțiuni contravenționale și au fost reținute 2 permise de conducere.

De asemenea, pe parcursul activităților polițiștii au acționat și pentru prevenirea și combaterea celorlalte cauze generatoare de accidente rutiere, 2 conducători auto fiind depistați în timp ce conduceau autovehicule sub influența alcoolului și a substanțelor psihoactive:

Azi-noapte, la ora 22.15, polițiști de la Poliția Orașului Oravița au oprit pentru control, pe DJ 573, în Oravița, un autoturism condus de un tânăr de 27 de ani, care, fiind testat cu aparatul DrugTest, rezultatul a fost pozitiv pentru THC.

Tot în cursul nopții, polițiști de la Secția 1 Poliție Rurală Reșița au oprit pentru control în satul Dezești un autoturism condus de un bărbat de 42 de ani, care, la testarea alcooltest, avea o alcoolemie de 0, 51 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, bărbatul nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Ambii conducători auto au fost conduși la spital pentru prelevarea de mostre biologice, iar polițiștii continuă cercetările în cadrul dosarelor penale întocmite.

Politiștii rutieri cărășeni continuă să acționeze în permanență pentru siguranța traficului rutier.

Comentarii

comentarii