ACȚIUNI ALE POLIȚIȘTILOR PE DN 6 – PESTE 100 DE SANCȚIUNI ÎN DOAR 4 ORE

Polițiștii cărășeni au desfășurat acțiuni pe DN 6, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

La acțiuni au participat 27 de polițiști, 11 polițiști rutieri și 16 din structurile de ordine publică cu atribuții pe linie rutieră, echipajele acționând cu 5 aparate radar.

În cele 4 ore, polițiștii au aplicat aproape 100 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 30.000 de lei.

De asemenea, au fost reținute în vederea suspendării 17 permise de conducere, dintre care cele mai multe pentru nerespectarea regulilor privind depășirea, 15 permise de conducere și au fost retrase 6 certificate de înmatriculare.

Dintre cele 96 de sancțiuni contravenționale aplicate, 63 au fost aplicate pentru depășirea limitelor legale de viteză impuse pe tronsonul de drum.

Astfel de acțiuni se desfășoară în mod permanent pe drumurile publice din județ.

În decursul acestei luni, pe DN 6, a fost înregistrat un singur accident rutier soldat cu rănirea ușoară a unei persoane.

Pentru o călătorie lipsită de evenimente neplăcute, Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin recomandă conducătorilor auto adoptarea unei conduite preventive în trafic, precum și respectarea regulilor de circulație, dintre care vă reamintim:

      Adaptați permanent viteza de rulare la condițiile de drum și trafic.

    Circulați cu o viteză care să permită oprirea în siguranță, în condiții de carosabil umed sau alunecos, având în vedere că distanța de frânare în astfel de condiții este mult mai mare.

    Evitați acționarea bruscă a sistemului de frânare și a mecanismului de direcție, deoarece autovehiculul pe care îl conduceți poate derapa.

    Folosiți cu precădere frâna de motor atunci când rulați pe un carosabil alunecos.

    Nu efectuați depășiri riscante, nu conduceți autovehiculul după ce ați consumat băuturi alcoolice și respectați limita legală de viteză!

Comentarii

comentarii

One thought on “ACȚIUNI ALE POLIȚIȘTILOR PE DN 6 – PESTE 100 DE SANCȚIUNI ÎN DOAR 4 ORE

Comments are closed.