Acțiuni ale polițiștilor pe drumurile publice din județ în acest sfârșit de săptămână

Acțiuni ale polițiștilor pe drumurile publice din județ  în acest sfârșit de săptămână.  În ultimele 3 zile, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând 450 de sancțiuni contravenționale conducătorilor auto și celorlalți participanți la trafic care nu au respectat normele rutiere.

 

În perioada 10-12 ianuarie, poliţiştii rutieri și cei cu atribuții pe linie de poliție rutieră au desfăşurat activităţi în scopul reducerii riscului rutier și fluidizării traficului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi.

 

Astfel, poliţiştii au aplicat 450 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 130.000 de lei, dintre care 197 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum.

 

Alte 64 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate conducătorilor auto și pasagerilor care nu au purtat centura de siguranță și alte 14 celor care nu au respectat regulile privind depășirea ori au condus autovehicule aflându-se sub infuența alcoolului.

Ca măsură complementară, au fost reţinute în vederea suspendării 23 permise de conducere, cele mai multe pentru depășiri neregulamentare, viteză excesivă și conducere sub influența alcoolului, fiind retrase și 6 de certificate de înmatriculare.

 

5 conducători auto au fost sancționați cu amendă, concomitent cu reținerea permisului de conducere pentru 90 de zile, pentru depășirea regimului legal de viteză.

 

În ceea ce privește accidentele rutiere, în perioada menționată, pe drumurile din județ s-au produs 2 accidente rutiere, soldate cu rănirea ușoară a 2 persoane.

 

Acțiuni ale polițiștilor pe drumurile publice din județ în acest sfârșit de săptămână.  Totodată, în perioada amintită au fost constatate 4 infracțiuni la regimul rutier, dintre care exemplificăm:

 

În noaptea de 11 spre 12 ianuarie, în jurul orei 01.50, un tânăr de 18 ani din Reșița, în timp ce se afla împreună cu alți prieteni într-un club din oraș, sub pretextul de a-și lua geaca din mașina unuia dintre ei, a cerut cheile mașinii de la acesta și fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule s-a urcat la volanul autoturismului, la efectuarea virajului la dreapta pierzând controlul asupra direcției de mers și intrând în coliziune cu un auto parcat în fața unui imobil din apropiere.

Din fericire, în urma evenimentului nu au rezultat victime omenești.

 Acțiuni ale polițiștilor pe drumurile publice din județ în acest sfârșit de săptămână. În acest caz, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și furtul unui vehicul cu scopul de a-l folosi pe nedrept și continuă cercetările.

 

 

Comentarii

comentarii