ACȚIUNI ALE POLIȚIȘTILOR PENTRU SIGURANȚA TRAFICULUI RUTIER PE DRUMURILE PUBLICE DIN CARAȘ-SEVERIN: APROAPE 350 DE SANCȚIUNI APLICATE ÎN 4 ORE VIDEO

Drumul Național 5 – DN6, drum ce leaga Oltenia de Banat si punctele de trecere ale frontierei din vestul țării, este unul deosebit de aglomerat. Mai ales din cauza autotrenurilor care fac curse între Turcia, Bulgaria și Europa de Vest.

Se pare că Drumul Național 6 – sau European 70, a devenit un drum al morții și al pericolelor pentru cei care rulează pe această cale de comunicație. S-a ajuns până acolo încât în ultimele două săptămâni, aproape că nu trece o zi fără un accident grav pe acest drum. Din păcate, multe dintre ele se soldează cu pierderi de vieți omenești. Pierdem persoane dragi, rude și prieteni din cauza inconștienței unor așa ziși șoferi. Fiindcă aproape 95% dintre accidente au ca și cauzp eroarea umană. Adică, șoferii sunt prost pregătiți. Sau probabil au obținut carnetul pe căi necurate.

Un mare aport la creșterea numărului de accidente îl are și circulația autotrenurilor – tirurile – cum le spune toată lumea. Sunt foarte multe, șoferii unora conduc haotic de parcă ar fi numai drumul lor și nu le pasă de tragediile pe care le poate provoca inconștiența lor. Ca să nu mai vorbim de ,,piloții” de doi bani care se angajează în depășiri periculoase punând în pericol viața celorlalți participanți la trafic – fie ei șoferi sau pasageri.

Polițiștii rutieri cărășeni, cu sprijinul colegilor de la Serviciile Rutiere Timiș, Hunedoara, Gorj și Mehedinți au demarat o serie de acțiuni  comune, în sistem integrat, pe drumurile publice din Caraș-Severin, cu precădere pe drumurile naționale și pe DN6 sau European E70.

Astfel, aproximativ 90 de polițiști rutieri și cu atribuții pe linie de poliție rutieră, au acționat atât în localități, cât și în afara acestora, cu mijloacele tehnice din dotare, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice.

Timp de 4 ore, în urma abaterilor constatate, au fost aplicate 349 de sancțiuni contravenționale, cele mai multe, 266, pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

De asemenea, au fost reținute în vederea suspendării, 12 permise de conducere, dintre care 5 pentru depășirea limitelor de viteză și 4 pentru efectuarea de manevre de depășire neregulamentară și au fost retrase 8 certificate de înmatriculare.

Totodată, polițiștii rutieri au constatat 4 fapte de natură penală, 2 pentru conducerea sub influența alcoolului, una pentru refuz de recoltare probe biologice și una pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Polițiștii cărășeni desfășoară în continuare astfel de acțiuni preventiv-reactive pentru prevenirea accidentelor rutiere și a victimizării prin accidente rutiere și pentru creșterea gradului de disciplină rutieră pe drumurile publice.

Exemple:

Echipajul de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj, care acționa pe DN 68, pe raza comunei Obreja, a depistat un autoturism care circula din direcția Oțelu Roșu – Caransebeș, cu viteza de 97 km/h, pe un sector de drum cu limita de 50 km/h, la testarea cu aparatul etilotest a conducătorului auto stabilindu-se că acesta avea o alcoolemie de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei, în cauză fiind întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional și pentru depășirea limitei legale de viteză.

Un alt echipaj de poliție care acționa pe DN 6, în zona Stațiunii Băile Herculane, a oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 45 de ani, care la testarea cu aparatul etilotest, a rezultat că avea o alcoolemie de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Din verificări, s-a stabilit că bărbatul avea dreptul de a conduce suspendat.

În continuare, acesta a fost condus la cea mai apropiată unitate medicală pentru prelevarea mostrelor biologice, bărbatul de 45 de ani refuzând recoltarea.

Și în acest caz, polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările.

Polițiștii cărășeni desfășoară în continuare astfel de acțiuni preventiv-reactive pentru prevenirea accidentelor rutiere și a victimizării prin accidente rutiere și pentru creșterea gradului de disciplină rutieră pe drumurile publice.

Comentarii

comentarii

One thought on “ACȚIUNI ALE POLIȚIȘTILOR PENTRU SIGURANȚA TRAFICULUI RUTIER PE DRUMURILE PUBLICE DIN CARAȘ-SEVERIN: APROAPE 350 DE SANCȚIUNI APLICATE ÎN 4 ORE VIDEO

Comments are closed.