ACȚIUNI ALE POLIȚIȘTILOR PENTRU SIGURANȚA TRAFICULUI RUTIER, PE DRUMURILE PUBLICE DIN CARAȘ-SEVERIN

În perioada 26-28 ianuarie, polițiștii rutieri și cei cu atribuții pe linie de poliție rutieră au acționat pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând peste 600 de sancțiuni contravenționale celor care au încălcat normele rutiere în vigoare.

Ca măsură complementară, au fost reținute 37 de permise de conducere și au fost retrase 11 certificate de înmatriculare.

Astfel, pentru abaterile constatate în perioada menționată, polițiștii au aplicat 601 sancțiuni contravenționale, dintre care 235 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum.

17 conducători au fost înregistrați de aparatele radar în timp ce circulau cu autovehiculul, depășind limitele de viteză cu peste 50 km, respectiv peste 70 km/h. În toate cazurile au fost aplicate sancțiuni contravenționale și au fost reținute permisele de conducere pentru 3, respectiv 4 luni.

Totodată, 64 de bicicliști și 40 de pietoni au depistați în timp ce încălcau prevederile legale, fiind sancționați contravențional.

De asemenea, au fost constatate 10 infracțiuni la regimul rutier, dintre care 4 privind conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Exemple:

În această dimineață, la ora 04.00, polițiști de la Biroul de Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Reșița au oprit pentru control, pe strada Calea Timișoarei din Reșița, un autoturism condus de un bărbat de 65 de ani, din comuna Brebu, care, la testarea cu aparatul etilotest, avea o alcoolemie de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ieri noapte, la ora 00.30, polițiști de la Poliția Orașului Oravița au oprit pentru control, pe DN 57, un autoturism condus de un bărbat de 31 de ani din comuna Grădinari, care avea alcoolemie de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot în cursul nopții de ieri, la ora 02.00, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene au oprit pentru control, pe DN 6, în localitatea Armeniș, un autoturism condus de un bărbat de 27 de ani, din Teregova, care avea o alcoolemie de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Persoanele în cauză au fost conduse la cea mai apropiată unitate medicală unde le-au fost prelevate mostre biologice pentru stabilirea concentrației de alcool în sânge, fiindu-le suspendat totodată dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, iar polițiștii au întocmit dosare penale și continuă cercetările.

Polițiștii cărășeni desfășoară zilnic astfel de activități, care au ca obiectiv siguranța circulației pe drumurile publice.

Comentarii

comentarii