Acțiuni ale polițiștilor pentru siguranța traficului rutier pe drumurile publice din județ

În perioada 02-04 aprilie 2021, polițiștii cărășeni au acționat pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând 450 în cazurile în care au fost încălcate prevederile legale. Ca măsură complementară, au fost reținute și retrase 29 de permise de conducere și certificate de înmatriculare.

Polițiștii rutieri și cei cu atribuții pe linie de poliție rutieră au desfășurat activități pentru conștientizarea participanților la trafic cu privire la riscurile la care se expun dacă nu respectă normele rutiere în timpul deplasării pe drumurile publice.

Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 450 de sancțiuni contravenționale, dintre care 214 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum.

30 de conducători auto și pasageri au fost sancționați în cele 3 zile pentru nepurtarea centurii de siguranță.

6 șoferi care nu au respectat regulile privind depășirea și alți 4 care au depășit cu mai mult de 50 km/h limita de viteză maximă admisă pe anumite tronsoane de drum, au fost sancționați contravențional concomitent cu reținerea permisului de conducere.

Pentru abaterile constatate, au fost reținute în vederea suspendării, 15 permise de conducere și retrase 14 certificate de înmatriculare.

Din totalul sancțiunilor, 104 au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii Covid-19.

De asemenea, în cele 3 zile, polițiștii au constatat 4 infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Comentarii

comentarii