Acțiuni ale polițiștilor pentru siguranța traficului rutier pe drumurile publice din județ

În perioada 14-16 mai 2021, polițiștii cărășeni au acționat pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând peste 400 de sancțiuni contravenționale celor care au încălcat prevederile legislative în vigoare. Ca măsură complementară, au fost reținute și retrase 28 de permise de conducere și certificate de înmatriculare.

În acest sfârșit de săptămână, polițiștii rutieri și cei cu atribuții pe linie de poliție rutieră au desfășurat activități pentru conștientizarea participanților la trafic cu privire la riscurile la care se expun dacă nu respectă normele rutiere în timpul deplasării pe drumurile publice.

Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat în total, 419 sancțiuni contravenționale, dintre care 259 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum.

50 de conducători auto au fost sancționați pentru nepurtarea centurii de siguranță.

9 șoferi care nu au respectat regulile privind depășirea, 3 conducători auto care au condus autovehicule aflându-se sub influența băuturilor alcoolice și 2 care au depășit cu mai mult de 50 km/h limita de viteză maximă admisă pe anumite tronsoane de drum, au fost sancționați contravențional, concomitent cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Pentru abaterile constatate, au fost reținute în vederea suspendării, 22 de permise de conducere și retrase 6 certificate de înmatriculare.

De asemenea, în cele 3 zile, polițiștii au constatat 9 infracțiuni la regimul circulației rutiere, dintre care 5 pentru conducerea sub influența alcoolului și a altor substanțe psihoactive.

Exemple:

Sâmbătă, 15 mai 2021, polițiști din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Oravița au oprit pentru control în localitatea Surducu Mare, un autoturism condus de un bărbat de 30 de ani, din localitate, care la testarea cu aparatul etilotest a rezultat că avea o alcoolemie de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la spital în vederea prelevării de mostre biologice, bărbatul refuzând prelevarea.

De asemenea, din verificările efectuate, polițiștii au stabilit că bărbatul nu posedă permis de conducere, acesta având permisul de conducere reținut.

Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările.

Duminică, 16 mai 2021, în jurul orei 23.55, polițiștii reșițeni au oprit pentru control, pe strada Timișoarei- Triaj, un autoturism condus de un tânăr de 21 de ani din Reșița, care în urma testării cu aparatul drugtest, a rezultat că ar fi consumat substanțe psihoactive.

Acesta a fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii concentrației de substanțe psihoactive în organism.

Polițiștii continuă cercetările în acest caz, în cadrul dosarului de cercetare penală deschis.

Comentarii

comentarii