Acțiuni ale polițiștilor pentru siguranța traficului rutier pe drumurile publice din județ

Acțiuni ale polițiștilor pentru siguranța traficului rutier. În perioada 04-06 septembrie a.c., polițiștii rutieri au acționat pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii cauzelor generatoare de accidente rutiere, aplicând 400 de sancțiuni contravenționale celor care nu au respectat regulile rutiere.

În acest sfârșit de săptămână, 150 de polițiștii rutieri și cu atribuții pe linie de poliție rutieră au desfășurat activități pentru conștientizarea participanților la trafic cu privire la riscurile la care se expun dacă nu respectă normele rutiere în timpul deplasării pe drumurile publice.

Pentru abaterile constatate, polițiștii cărășeni au aplicat în total 400 de sancțiuni contravenționale, dintre care 258 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum.

5 conducători auto care nu au respectat regulile privind depășirea și 1 conducător auto aflat sub influența alcoolului, în cazul căruia la testarea cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de până la 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, au fost sancționați cu amendă și suspendarea dreptului de a conduce.

În total, pentru abaterile constatate, au fost reținute în vederea suspendării, 13 permise de conducere.

Acțiuni ale polițiștilor pentru siguranța traficului rutier. De asemenea, în cele 3 zile, polițiștii au constatat 7 infracțiuni la regimul circulației rutiere, dintre care 3 privind conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului și 1 privind conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.

Comentarii

comentarii