Acțiuni ale polițiștilor pentru siguranța transportului de persoane

În perioada 2 noiembrie- 13 decembrie 2020, poliţiştii rutieri cărășeni au desfășurat acţiuni, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, pentru verificarea legalității efectuării transportului de persoane pe raza județului.

Totodată, acțiunile polițiștilor au vizat si verificarea modului în care sunt respectate măsurile de protecție stabilite prin Legea nr. 55/2020, pe timpul efectuării transportului de persoane, prin curse regulate sau speciale.

La acțiuni au participat și inspectori din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier Caraș-Severin.

Astfel, au fost verificate 1676 de autovehicule destinate transportului de persoane, iar în cazurile în care au fost constatate nereguli au fost aplicate 820 de sancțiuni contravenționale, dintre care 363 la regimul rutier și 457 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală conform Legii 55/2020.

De asemenea, au fost reținute 6 permise de conducere și retrase 14 certificate de înmatriculare și au fost constatate 3 fapte de natură penală.

Comentarii

comentarii