ACȚIUNI ALE POLIȚIȘTILOR RUTIERI PE DRUMURILE PUBLICE DIN JUDEȚ, ÎN ACEST SFÂRȘIT DE SĂPTĂMÂNĂ

ACȚIUNI ALE POLIȚIȘTILOR RUTIERI PE DRUMURILE PUBLICE. În weekend-ul trecut, poliţiştii au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând peste 330 de sancțiuni contravenționale conducătorilor auto și celorlalți participanți la trafic. De asemenea, au fost reţinute 27 permise de conducere și au fost constatate 8 infracțiuni la regimul rutier.

 

În perioada 27-29 septembrie a.c., poliţiştii rutieri și cei cu atribuții pe linie de poliție rutieră au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive  şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

 

Astfel, poliţiştii au aplicat 336 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 178 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum.

 

Ca măsură complementară, au fost reţinute în vederea suspendării 27 de permise de conducere, 15 pentru depășiri neregulamentare, 5 pentru viteză excesivă, 5 pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice și 2 pentru alte abateri.

 

Totodată, în perioada amintită au fost constatate 8 infracțiuni la regimul rutier, dintre care exemplificăm:

 

ACȚIUNI ALE POLIȚIȘTILOR RUTIERI PE DRUMURILE PUBLICE. În noaptea de 28 spre 29 septembrie 2019, în jurul orei 00.40, polițiști din cadrul Serviciului Rutier și Biroului Rutier Caransebeș au oprit pentru control, pe o stradă din municipiu, un auto condus de un tânăr de 23 de ani, în cazul căruia a rezultat, la testarea cu aparatul etilotest, o alcoolemie de 0,97 mg/litru alcool pur în aerul expirat.

 

În aceeași noapte, în jurul orei 03.12, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Caransebeș au oprit pentru control pe Calea Severinului, un auto condus de un bărbat de 27 de ani.

 

Și în cazul acestui tânăr, la testarea cu aparatul etilotest a rezultat o concentrație de 0,82 mg/litru alcool pur în aerul expirat.

 

În ambele cazuri, cei doi conducători auto au fost conduși la spital pentru recoltarea de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei și se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ,,conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe”

 

ACȚIUNI ALE POLIȚIȘTILOR RUTIERI PE DRUMURILE PUBLICE. În săptămâna în curs, poliţiştii vor continua acţiunile pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

 

Comentarii

comentarii