@Ultimele NoutatiAdministratie

ACȚIUNI PENTRU PREVENIREA RĂSPÂNDIRII SARS-CoV-2 ȘI LIMITAREA INFECTĂRII CU ACEST VIRUS

Pentru prevenirea răspândirii și infectării cu virusul SARS-CoV-2, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, împreună cu jandarmi de la Inspectoratul de Jandarmi Județean Caraș-Severin, continuă activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind noile măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Pe parcursul acestei săptămâni, în urma activităților desfășurate pe raza întregului județ, au fost verificate 223 de societăți comerciale, peste 6.000 de locații de interes, 662 de mijloace de transport persoane, fiind totodată verificate aproape 2.500 de persoane zilnic, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 130 de sancțiuni contravenționale, conform Legii nr.55/2020, în valoare totală de 24.000 de lei, majoritatea pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

De asemenea, o persoană a fost sancționată contravențional pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea cu amendă în valoare de 2.000 de lei.

Totodată, în cadrul activităților au fost utilizate dispozitivele electronice pentru verificarea certificatelor digitale, pentru peste 1.000 de persoane.

Comentarii

comentarii