Actiuni pentru stoparea evaziunii fiscale – Exercită-ţi dreptul! Solicită bon fiscal!

Una dintre cele mai simple, mai eficiente şi mai vechi metode de a diminua scriptic sumele de bani intrate în societăţile comerciale cu capital privat şi, desigur, de a denatura veniturile încasate, o constituie neînregistrarea în contabilitate a veniturilor obţinute din vânzări prin neeliberarea bonurilor, chitanţelor sau facturilor fiscale. Soluţia la îndemâna tuturor este implicarea cetăţenilor, în mod direct, în combaterea evaziunii fiscale prin exercitarea dreptului fiecăruia de a solicita bon fiscal la cumpărarea oricărui produs/marfă, drept care va deveni obligaţie pentru agentul economic de a fiscaliza prin casa de marcat toate veniturile realizate din vânzări.

Prin determinarea emiterii bonului fiscal pentru toate produsele achiziționate fiecare cetățean contribuie la creșterea gradului de colectare a taxelor și impozitelor, la combaterea evaziunii fiscale și implicit la virarea în bugetul de stat a fondurilor necesare dezvoltării societății.

Evitarea solicitării de către cumpărător a bonului fiscal, în cazul în care comerciantul evită să îl emită, reprezintă o încălcare a unei obligații legale, morale și civice.

IJP Caras Severin

Comentarii

comentarii