Acțiuni preventive în zona unităților de învățământ

Astăzi, 05 mai, și mâine, aproape 300 de polițiști, jandarmi și polițiști locali din Caraș-Severin sunt angrenați în misiuni de asigurare a ordinii și siguranței publice în zona celor 409 unități de învățământ preuniversitar din județ.

La nivelul Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin au fost organizate acțiuni în sistem integrat, în contextul reînceperii cursurilor școlare, având ca scop menținerea climatului de ordine și siguranță publică în zona școlilor, prevenirea faptelor antisociale, a absenteismului școlar și a victimizării minorilor.

Totodată, polițiștii verifică dacă unitățile de alimentație publică care funcționează în incinta și în imediata apropiere a școlilor respectă legislația în vigoare, în ceea ce privește desfacerea, comercializarea și consumul băuturilor alcoolice, la intrarea, în curțile și în interioarele instituțiilor de învățământ, precum și în ceea ce privește măsurile pentru asigurarea condițiilor de dezvoltare fizică si morală a elevilor.

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere în care pot fi implicați elevi, preșcolari sau însoțitori ai acestora, polițiștii rutieri asigură dirijarea și fluidizarea traficului rutier și a celui pietonal.

O atenție deosebită este acordată modului în care se respectă măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, atât în interiorul școlilor, cât și în mijloacele de transport în comun și în autovehiculele destinate transportului elevilor, pe timpul deplasării la și de la școală.

Astfel de acțiuni preventive continuă și în perioada următoare, siguranța preșcolarilor și a elevilor reprezentând o prioritate pentru instituția noastră!

Comentarii

comentarii