ACȚIUNILE POLIȚIȘTILOR ÎN MINIVACANȚA DE 1 MAI

Peste 160 de polițiști au acţionat, în medie, zilnic, pentru asigurarea ordinii și siguranței publice şi prevenirea oricăror evenimente antisociale, precum şi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.

Poliţiştii cărășeni au desfășurat 85 de acțiuni și controale, la nivel județean, pentru menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică. Poliţiştii au intervenit la 205 solicitări ale cetăţenilor, dintre care 150 sesizate prin Serviciul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112. Totodată, în cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au aplicat peste 780 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 280.000 de lei.

Pentru abaterile constatate la regimul rutier au fost reținute 48 de permise de conducere, dintre acestea 11 pentru depășirea vitezei legale, și au fost retrase 19 certificate de înmatriculare.

În această perioadă, au fost înregistrate 50 de fapte de natură penală, 15 dintre acestea fiind infracţiuni contra persoanei, iar 16 fiind evenimente de natură rutieră, 5 accidente rutiere și 11 infracțiuni constatate pe drumurile publice.

În ceea ce privește accidentele rutiere grave înregistrate pe DN 6, precizăm faptul că de la începutul anului până în prezent pe DN 6 s-au produs 6 accidente rutiere grave, cu aproximativ 30% mai puține decât în aceeași perioadă a anului trecut, soldate cu decesul a 3 persoane, față de 6 persoane decedate în primele 5 luni din 2022 și 4 persoane rănite grav, comparativ cu 9 persoane rănite grav în aceeași perioadă din 2022.

Dintre cele 11 infracțiuni rutiere constatate de polițiști în această minivacanță, 6 au fost infracțiuni de conducere sub influența alcoolului și a altor substanțe.

Dintre acestea, exemplificăm:

Polițiști de la Poliția Orașului Anina au oprit pentru control, pe strada Oraș Nou, un autoturism condus de un bărbat, care, la testarea cu aparatul etilotest, avea o alcoolemie de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar autorizația de circulație provizorie a autoturismului nu era valabilă. Bărbatul a fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui autovehicul neînmatriculat și conducerea sub influența băuturilor alcoolice.

Politiștii din Caraș-Severin continuă activitățile specifice, pentru siguranța comunității.

Comentarii

comentarii